120GB SSD önerisi

@alone_soul düşük hızlı bir SSD neden alsın? Ne kadar saçma bir mantık bu. O zaman SATA 2 diye 10 senelik SATA 2 SSD'lerden alalım. Saçma sapan konuşmayın yav.

Marka SSD her zaman uzun omurludur arkadasin ihtiyacini Kingston A400 marka SSD karsilar fazlasi ile arkadasa hiz lazim degil dayaniklilik lazim.
 
Bu model daha iyi diye biliyorum.
Tek fark okuma yazma hızları sanırım. Onun içinde fiyat farkı ödemesine gerek yok. :)
Marka SSD her zaman uzun omurludur arkadasin ihtiyacini Kingston A400 marka SSD karsilar fazlasi ile arkadasa hiz lazim degil dayaniklilik lazim.
Marka SSD her zaman uzun ömürlü diye bir şey yok. A400'de kötü bir SSD, 2D Nand kullanıyor.
 

Pek bilinmez ama SSD lerde yazılan okuma yazma hızları, sıralı okuma yazma hızlarını gösterir ve bu yanıltıcıdır. Çünkü bilgisayarınızı kullanırken sıralı okuma yazma değil, random 4k hızları kullanılır. Örneğin bir yerden bir yere dosya kopyalıyorsunuz evet burada sıralı okuma yazma kulanılır, ama bir program, dosya vb. birşey açtığınızda, random 4k hızı kullanılır. Ve bilgisayar kullanımının %90 ı random 4k hızı gerektirirken, anca %10 unda sıralı okuma yazma yaparsınız. Yani özetle ssd alırken kendi sitesinden veya bulamıyorsanız ssd nin yorumlarında Crystal Mark fotoları atar insanlar. Oradaki 3. Sıradaki 4k hızlarından kontrol ederek alabilirsiniz. Örneğin geçen aldığım Kingston A400 SSDNow ile Sandisk'in SSD si arasında 10-20 TL fark olmasına rağmen Kingston un 4k hızı neredeyse iki katıydı ve bu da aynı fiyata iki kat performans demek.​

 

Yeni konular

Geri
Yukarı