120Hz CS:GO aimine etki eder mi?

60Hz monitörde aimi gerçekten iyi olan ve alışan birisinin 120Hz monitöre alışması baya zaman alıyor. Şahsen ben monitör yükseltince eskisi kadar iyi oynayamadığımı farkettim. Ama akıcılık için 2 kat Hz tabi ki daha iyidir.
Dediğin şey kesinlikle doğru. Alışması genel olarak zaman alıyor. Özellikle cross tuttuğun zaman alıştığın 60Hz olan ekrandaki geliş süresi ile 240Hz ekran arasındaki fark çok uçuk şekilde farklı. (İlk görülme anı için) Yine de alışıldığında çok daha büyük avantaj.

60Hz monitörde aimi gerçekten iyi olan ve alışan birisinin 120Hz monitöre alışması baya zaman alıyor. Şahsen ben monitör yükseltince eskisi kadar iyi oynayamadığımı farkettim. Ama akıcılık için 2 kat Hz tabi ki daha iyidir.
Forum tarihinde en çok beğenmeme alan yazı olacak yavaş olun 😄. 60Hz monitörden daha yüksek Hz monitöre geçip FPS oyunda zaman geçirmeden, alışmadan, direkt anında eskisi gibi iyi oynayabilen var mı cidden? Sanmıyorum. Biz alışkanlıklarımızdan zor kopuyoruz.

Bütçen varsa 120 değil de 240 al oyuna bu kadar önem veriyorsan bir de kavisli ekran olsun. Oyun ve video izleme deneyimin çok fark edecek.
Kavisli ekranlar genelde VA panel oluyor. Ucuz bir kavisli monitör almak yerine 144hz IPS ve daha kaliteli bir monitör almak daha mantıklı olur.

Evet fark eder. Ne kadar 60Hz'de iyi oynasanız da sonunda üst limitinize ulaşacaksınız. Mesela, karşı takımda da sizinle aynı Aim'e sahip bir kişi var ama onun ekranı 144Hz, aiminiz ne kadar iyi olsa da adam sizi önce görüp vuracak her defasında ve aynı Aim'e sahip olsanız da o adamı vurmanız bayağı zorlaşacak. Hem de bu aşağı ranklarda sorun yaratmasa da yüksek ranka atladıkça farkı daha net hissedeceksiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi oynayan adam 60 hz ile de iyi oynar açıkçası. Yeni monitör, oyuncu ekipmanı alıp oyunculuğu arşa çıkan kimse görmedim. Etkisi sanıldığı kadar büyük olmuyor. Tabii ki 120 hzin vereceği görsel tatmin bambaşkadır. Alışınca 60 fps oyun 30 fps gibi hissettirmeye başlıyor.

Sırf görsel tatmin için değil, daha stabil süreklilikle oynuyorsun oyunu. 240hz veya bunun gibi yenileme hızları başlangıçta benim için alışması zor geldiyse de, 60hz oyunculuğundan milyon kat daha iyi. (Giriş gecikmesinin sabit olarak düşük olmasından dolayı)

Düşük HZ'den yüksek HZ'ye geçip iyi oynayamayan birisi gördüysen onun yeteneğiyle alakalıdır. Ne zaman internet kafeye gitsem MVP oluyorum CS'de. 60 HZ'li saniyede 60 kere görür, 240 HZ'li saniyede 240 kere görür 120 HZ 120 kere. Bu matematiksel bir şey.

Konu sahibinin kafasındaki bütün soru işaretleri bu mesajla yok olacak; eğer kötü bir oyuncuysan 360Hz bile seni iyi bir oyuncu yapmaz. Ama seni çok az daha iyi bir oyuncu yapar. Bir de hangi eloda oynadığına bağlı, Silver elodaysan seni Hertz kurtarmayacak, Global veya Faceit 6 level üzerindeysen o zamandan sonra gerekli oluyor. Türkiye'de yaşadığımızı baz alırsak şuan almak en mantıklısı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı