120TL Modem Önerisi

Daha fazla  
Evet arkadaşlar, daha önce Türk Telekom'un verdiği modemi kullanıyordum fakat arızalandı yıldırım çarpmasından dolayı. Bütçe 120TL çok dışına çıkmamak koşulu ile evin her yerinden çeken, ping sorunu olmayan, modeme 5 cihaz bağlı olacağından bunu kaldırabilecek F/P odaklı bir ürün arıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
Arkadaşlar Pikatel Combomax modem buldum bir yerlerden. Elimde SmartSwitch Model SW-8M yönlendirici var bununla kablosuz bağlantı sağlayamaz mıyım? Pikatel'in kablosuz özelliği yok çünki. @Recep Baltaş
@Mert
Buraya bakan yok mu?
@Ali Güngör
@Cleante
Yardım edebilecek yok mu?

Son düzenleme:
Bu fiyata sıfır bulmak biraz zor. Hatta o fiyat aralığında kaliteli 2. el bulmak bile zor. Şansın varsa ikinci el DSL N16 bulursun, yoksa o fiyata anca 9970 falan var. Bu arada açılan konuya etiket yapılınca bana bildirim gelmiyor, daha sonraki yorumlarda yapılırsa geliyor. Muhtemelen onlarada gitmemiştir.

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Eski bir modem buldum. Elimde SmartSwitch Model SW-8M yönlendirici var bununla kablosuz bağlantı sağlayamaz mıyım? Eski modemde kablosuz bağlantı yok çünkü. Ayrıca Asus'un kablosuz bağlantı gücü nasıl? Çoklu bağlantıda ping yapmaz değil mi?

Ben Asus AC52U modelini kullanıyorum, daha önce DSL N16 modelini kullandım. Bunların pinge olumsuz etkisini görmedim. Daha doğrusu hiç bir modemin pinge etkisine şahit olmadım. Ping konusunu sana şöyle açıklayayım. VDSL'de bu durum daha iyi ama ADSL'de daha vahim evde biri upload ederken diğerleri ping sorunu yaşama ihtimali var. Atıyorum 50 Mbps internetin var aynı anda 3 kişi FHD film açtı ping olması normal. Bunların olmaması için fiber gerekir, fiber aynı anda upload ve download imkanı daha iyi. Eski modemini takıp hat değerlerini benimle paylaşmadan sana bir şey söylemek mümkün değil. Deneme yanılma yöntemi lazım. Diğer cihazlar az kullansın benim pingime karışmasın diyorsan QoS ve misafir ağı özellikli modem ile bu sorunun önüne bir nebze geçebilirsin.

Ben Asus AC52U modelini kullanıyorum, daha önce DSL N16 modelini kullandım. Bunların pinge olumsuz etkisini görmedim. Daha doğrusu hiç bir modemin pinge etkisine şahit olmadım. Ping konusunu sana şöyle açıklayayım. VDSL'de bu durum daha iyi ama ADSL'de daha vahim evde biri upload ederken diğerleri ping sorunu yaşama ihtimali var. Atıyorum 50 Mbps internetin var aynı anda 3 kişi FHD film açtı ping olması normal. Bunların olmaması için fiber gerekir, fiber aynı anda upload ve download imkanı daha iyi. Eski modemini takıp hat değerlerini benimle paylaşmadan sana bir şey söylemek mümkün değil. Deneme yanılma yöntemi lazım. Diğer cihazlar az kullansın benim pingime karışmasın diyorsan QoS ve misafir ağı özellikli modem ile bu sorunun önüne bir nebze geçebilirsin.
Peki çekim gücü nasıl modemin? Birde önceki yorumda soru sormuştum bakabilir misiniz acaba?

Açıkçası o modemden pek randıman alamazsın. O yönlendirici fotoğrafını koyduğum ise eğer 5 cihazın hepsi kablolu bağlantı mı sağlayacak? Bu arada hat ADSL sanırsam.
yönlendirici.JPG

Açıkçası o modemden pek randıman alamazsın. O yönlendirici fotoğrafını koyduğum ise eğer 5 cihazın hepsi kablolu bağlantı mı sağlayacak? Bu arada hat ADSL sanırsam.
Eki Görüntüle 323758
Evet ADSL 8MB şöyle şuan idarelik kullandığım Pikatel Combomax modemin kablosuz özelliği yok. Dağıtıcı ile kablosuz bağlantı sağlayabilir miyim?

@Qrtizon O hatta 5 kişi bağlandığında ne yaparsan yap ping olur bunun önüne geçemezsin. Hani olur 24 Mbps internetin en az alırsın QoS veya misafir ağı özellikli bir modem o zaman bir nevi ama. Soruna gelecek olursak tabii ki modemine router ile kablosuz hale getirebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı