Yazılım denemeleri ve program çalıştırmak için VDS önerisi

İkisinden hangisini tercih ederdiniz peki?
Hetzner çok sevilen bir firma, genelde de kıyaslamalarda Hetzner kazanıyor ama ücretleri daha yüksek diye hatırlıyorum. OVH de güzel firma Hetzner de güzel firma Contabo da güzel firma size fiyat olarak, sistem özellikleri olarak en uygunu hangisiyse onu seçebilirsiniz bence çok fark etmez bu noktada. Fiyat önemli değil derseniz Hetzner tercih ederdim ben.

Hetzner çok sevilen bir firma, genelde de kıyaslamalarda Hetzner kazanıyor ama ücretleri daha yüksek diye hatırlıyorum. OVH de güzel firma Hetzner de güzel firma Contabo da güzel firma size fiyat olarak, sistem özellikleri olarak en uygunu hangisiyse onu seçebilirsiniz bence çok fark etmez bu noktada. Fiyat önemli değil derseniz Hetzner tercih ederdim ben.
Teşekkür ediyorum aylık 450TL'yi geçmese yeter.

Ben 1 yıla yakın süredir Hetzner kullanıyorum. Henüz bir problemini görmedim. OVH kullanan tanıdıklarım da var onlar da memnun. Contabo fiyat olarak güzel gözükebilir ancak yüksek oranda oversell var işlemci performansı oldukça düşük oluyor. 450 TL ye Hetznerde çok rahat işinizi görecek bir sunucu kiralayabilirsiniz. Aklınızda bulunsun windows server işletim sistemleri otomatik kurulum olarak gelmiyor. Sunucuyu herhangi bir işletim sistemi ile kurduktan sonra panelden windows iso yu mount edip kendiniz kurulum yapmanız gerekiyor.

Ben 1 yıla yakın süredir hetzner kullanıyorum. Henüz bir problemini görmedim. Ovh kullanan tanıdıklarım da var onlar da memnun. Contabo fiyat olarak güzel gözükebilir ancak yüksek oranda oversell var işlemci performansı oldukça düşük oluyor. 450 TL'ye hetznerde çok rahat işinizi görecek bir sunucu kiralayabilirsiniz. Aklınızda bulunsun Windows server işletim sistemleri otomatik kurulum olarak gelmiyor. Sunucuyu herhangi bir işletim sistemi ile kurduktan sonra panelden Windows ISO'yu Mount edip kendiniz kurulum yapmanız gerekiyor.

Hocam tam siteyi çözemedim ama Cloud kısmından kiralıyoruz, yanlış mı anladım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ana sistemleri bitirdim 3 site ve 2 bot olacak büyük ihtimalle. Onun yanında AI sohbet sistemi deniyorum o yüzden gerek olacağını düşündüm.
Şahsen ben canlı ve sürekli açık kalması gereken projemi 90 lira verdiğim firmada barındırıyorum. Performansı önemli değil benim için down olmasın yeter. Onu da şimdilik başarıyorlar :).

Şahsen ben canlı ve sürekli açık kalması gereken projemi 90 lira verdiğim firmada barındırıyorum. Performansı önemli değil benim için down olmasın yeter. Onu da şimdilik başarıyorlar :).
Sürekli açık kalması gerektiğini söylediğiniz proje o kadarda önemli olmasa gerekki 90 TL lik bir sunucuda barındırıyorsunuz. Türkiye şartlarında kiralama yaptığınız firma her ne kadar işini iyi yapsa bile verimerkezi kaynaklı sorunlar çıkabiliyor. Şu an en çok kullanılan 2 verimerkezi PenDC ve Datacasa nın toplam kapasitesini Hetzner birkaç sanal sunucuya veriyor. Toplam internet kapasiteleri 45.06 Tbit. Bu değer bahsettiğim Türkiye lokasyonlu verimerkezlerinde 150-200 Gbps aralığında. Bizde plaza içine verimerkezi kurulurken adamlar sıfırdan verimerkezi inşa ediyorlar. Bunlar gibi birçok etken var.

Sürekli açık kalması gerektiğini söylediğiniz proje o kadarda önemli olmasa gerekki 90 TL lik bir sunucuda barındırıyorsunuz. Türkiye şartlarında kiralama yaptığınız firma her ne kadar işini iyi yapsa bile verimerkezi kaynaklı sorunlar çıkabiliyor. Şu an en çok kullanılan 2 verimerkezi PenDC ve Datacasa nın toplam kapasitesini Hetzner birkaç sanal sunucuya veriyor. Toplam internet kapasiteleri 45.06 Tbit. Bu değer bahsettiğim Türkiye lokasyonlu verimerkezlerinde 150-200 Gbps aralığında. Bizde plaza içine verimerkezi kurulurken adamlar sıfırdan verimerkezi inşa ediyorlar. Bunlar gibi birçok etken var.
Dedikleriniz doğru. Kesinlikle yurtdışı ile bir değil yerli firmalar ama şöyle bir durum var ki benim tr ip adresli bir sunucuya ihtiyacım var. Her ne kadar performans ihtiyacım olmasa da sırf bu yüzden yerli firmalardan almak durumunda kalıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı