12100F 90 derece oluyor

@qx22bw yeni program indirmene gerek yok, HWiNFO doğrudur. Boşdaki sıcaklık değerlerin gayet normal, laptopumdan hatırlarım PUBG zaten aşırı fazla işlemci sömüren bir oyun, stock fan ile 90C ye çıkması muhtemel yani, macun değiştirmene gerek yok sistemin zaten yeni sanırım ya da termal macunu değiştireli çok olmamış çünkü 45C boşda sıcaklık gayet güzel, maliyeti olmayan yapabileceğin tek şey kasa fanlarını daha hızlı çalıştırmak, fakat böyle devam etmez kendine kule tipi soğutucu al (ID-Cooling SE214XT öneririm) bir de kasanın üst tarafına en az 1 tane dışarı üfleyen fan koymanı öneririm, ben i5 12400F'e SE214XT alıp çift fan yaptım, üstede 2 tane daha fan koydum artık en baba oyunda bile stock soğutucuda iken boşda aldığım değerleri alıyorum, ısınma derdi yok.

Ha ayrıca durduk yere işlemcinin kendi kendice oc yapması gibi bir durumda olamaz onada hiç uğraşma.

kasanin ustu 280mm 2 tane 140 lik alsam bide
ID-Cooling SE214XT
alsam nasil olur? 140mm lik fan onerebilirmisin?

caresi derken ne yapabilirim?
Benim aklıma daha fazla bir şey gelmiyor farklı forumlarda sor veya daha detaylı araştırma yap. Undervolt'da deneyebilirsin sıcaklık düşürmek için. Kolaya kaçıp soğutucuda alabilirsni senin kararın.

Diyorum ki normal değil, bulamazsan bir çaresini al ok senin kararın.

Gayet normal bu arada, adam stok fan kullanıyor kasasında yeteri kadar fan yok, eminim ki fan ayarı yapmamış ve kasasının hava akışı iyi değil. Üstüne üstük işlemciyi sömüren bir oyun oynuyor eskiden laptop kullanıcısı olduğum için ve aktif oynadığım için biliyorum emulator aşırı fazla kaynak tüketiyor.

Benim aklıma daha fazla bir şey gelmiyor farklı forumlarda sor veya daha detaylı araştırma yap. Undervolt'da deneyebilirsin sıcaklık düşürmek için. Kolaya kaçıp soğutucuda alabilirsni senin kararın.

Undervolt yapacaksa adam neden bu işlemciyi aldı performansdan kayıp vermeden uygulanabilecek çözümler varken UV saçma.

@qx22bw üste fan almanın sıcaklığa katkısı olacaktır fakat bundan önce kendine bir kule tipi soğutucu al, paran varsa SE214XT al geç, düzgünce montajını yap bir de BIOS'tan kasa fanlarına güzelce bir ayar çek ısınma sorunun kalmayacaktır, ileridede daha da iyisi için üste fan takarsın. Şöyle anlatayım sana, soğutucu almazsan ısı işlemci yüzeyinde kalır stok soğutucu yavaş tahliye eder. Almadan üste fan takarsan zaten yavaş tahliye olduğu için gereksiz olur. İyi bir soğutucu alırsan ısı direkt soğutucudan dışarı atılır eğer bu durumda üste fan takmazsan bir tek egzoz fanı bu ısınan havayı kolayca tahliye edemez. Bütçen var ise iki dediğimide yap yoksa şimdilik kule tipi soğutucu al. 12400F var bende de, SE214XT + üste 2 adet 120mm fan taktım AIDA64 stres testinde bile 60c görmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…