qx22bw
Decapat
Daha fazla
fan ayari icin video falan varmidir?Gayet normal bu arada, adam stok fan kullanıyor kasasında yeteri kadar fan yok, eminim ki fan ayarı yapmamış ve kasasının hava akışı iyi değil. Üstüne üstük işlemciyi sömüren bir oyun oynuyor eskiden laptop kullanıcısı olduğum için ve aktif oynadığım için biliyorum emulator aşırı fazla kaynak tüketiyor.
Undervolt yapacaksa adam neden bu işlemciyi aldıperformansdan kayıp vermeden uygulanabilecek çözümler varken UV saçma.
@qx22bw üste fan almanın sıcaklığa katkısı olacaktır fakat bundan önce kendine bir kule tipi soğutucu al, paran varsa SE214XT al geç, düzgünce montajını yap bir de BIOS'tan kasa fanlarına güzelce bir ayar çek ısınma sorunun kalmayacaktır, ileridede daha da iyisi için üste fan takarsın. Şöyle anlatayım sana, soğutucu almazsan ısı işlemci yüzeyinde kalır stok soğutucu yavaş tahliye eder. Almadan üste fan takarsan zaten yavaş tahliye olduğu için gereksiz olur. İyi bir soğutucu alırsan ısı direkt soğutucudan dışarı atılır eğer bu durumda üste fan takmazsan bir tek egzoz fanı bu ısınan havayı kolayca tahliye edemez. Bütçen var ise iki dediğimide yap yoksa şimdilik kule tipi soğutucu al. 12400F var bende de, SE214XT + üste 2 adet 120mm fan taktım AIDA64 stres testinde bile 60 görmüyorum.