12100F sisteme yükseltme önerisi

Ereju

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, merhaba. İşlemci, RAM, anakart değiştirip 10–12K arası AM5 mi geçilmeli yoksa DDR4'ten devam edip sistem mi yükseltilmeli? (AM5 için söylediğim bant aralığı biraz daha yüksek olabilir; tam bilmiyorum, neyin ne kadar olduğunu ama bütçem bu kadar, en fazla 12.) Genellikle oyun oynuyorum; hikayeli olsun, FPS olsun. İşlemcim FPS oyunlarında yetersiz kalıyor. Sizce ne yapmalıyım? Sistem özelliklerimi altta paylaştım.

-i3 12100F işlemci.
-RTX 3060 12 GB ekran kartı.
-Gigabyte H610M anakart.
- G.Skill 16 GB DDR4 RAM.
-Ekstra bir soğutucum falan yok.
-270 Hz ASUS marka monitör.

7500f, b650 anakart ve 16x1 6000mhz cl30 ram
6bin, 4bin ve 6bin. 16bine giriş seviye AM5 sistem toplayabilirsiniz. AM4'de kalmanın bir mantığı yok, parçaları satıp bütçenize katın.

7500F, B650 anakart ve 16x1 6000MHz CL30 RAM.
6bin, 4bin ve 6bin. 16bine giriş seviye AM5 sistem toplayabilirsiniz. AM4'te kalmanın bir mantığı yok, parçaları satıp bütçenize katın.

Hocam parçalarım zaten çok eski değil 1 senelik Max sadece biraz tozlu bunları nerede satabilirim İstanbul'da oturuyorum. Bir de bu söylediğiniz parçaları ben söküp takabilir miyim basit bir şey mi?

Hocam parçalarım zaten çok eski değil 1 senelik Max sadece biraz tozlu bunları nerede satabilirim İstanbul'da oturuyorum. Bir de bu söylediğiniz parçaları ben söküp takabilir miyim basit bir şey mi?
Evet birazcık bile el alışkanlığınız var ise youtube veya forumlardan yine destek alarak yapabilirsiniz. Sarı siteden satabilirsiniz parçaları.

Evet birazcık bile el alışkanlığınız var ise YouTube veya forumlardan yine destek alarak yapabilirsiniz. Sarı siteden satabilirsiniz parçaları.

Hocam şöyle ki biraz baktım fiyat bilgisi vermişsiniz ama link veya marka belirtirme şansız var mı?
Yani anakart ve işlemciyi aynı yerden alıp iletişime geçip montaj yaptırıp almayı düşünüyorum işimi biraz daha kolaylaştırmak adına.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…