i3-12100F işlemciyi yükseltme önerisi

firrisn

Decapat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Öncelikle merhaba, geçtiğimiz aylarda TurkNet GigaFiber interneti satın aldım. Şu anlık internet hakkında her şey çok iyi fakat Steam üzerinden oyun indirirken CPU kullanımı %90'lara çıkıp indirme hızı 0 Mbps'ye düşüyor. i3-12100F işlemci kullanıyorum. Bununla birlikte sistem artık yaptığım işlere yetersiz kalmaya başladığı için yükseltmek istiyorum. Aklımda Ryzen 5 7500F, anakart ve sıvı soğutma almak var. Hazır elim değmişken belki DDR5'e geçebilirim. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Öncelikle merhaba, geçtiğimiz aylarda TurkNet GigaFiber interneti satın aldım. Şu anlık internet hakkında her şey çok iyi fakat Steam üzerinden oyun indirirken CPU kullanımı %90'lara çıkıp indirme hızı 0 Mbps'ye düşüyor. i3-12100F işlemci kullanıyorum. Bununla birlikte sistem artık yaptığım işlere yetersiz kalmaya başladığı için yükseltmek istiyorum. Aklımda Ryzen 5 7500F, anakart ve sıvı soğutma almak var. Hazır elim değmişken belki DDR5'e geçebilirim. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Bence başka bir sorun var öyle olması normal değil.

Bence başka bir sorun var öyle olması normal değil.

TurkNet'in kendi forumundan okudum. Disk kullanımları %70'in üzerine çıkmıyor. Dediğine göre işlemci darboğazından kaynaklıymış.

TurkNet'in kendi forumundan okudum. Disk kullanımların %70'in üzerine çıkmıyor. Dediğine göre işlemci darboğazından kaynaklıymış.

ekran kartı ne.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı