1213 kredi notu iyi mi?

ichberkayakkaya

Picopat
Katılım
27 Nisan 2023
Mesajlar
139
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 7aydir çalışıyorum. 45k limitli kredi kartım var. 5'inde maaş alıp direk borcu kapatiyorum. Normalde hesap kesim 12'si son odeme ise 24ü. Sizce kredi notum iyi mi?

Bu arada kredi kartı ile ortalama 700tl civarı harcama yapıyorum maas günü gelince direk ödüyorum dediğim gibi
 
Kredi notu 2000 üzerinden puanlanıyor diye biliyorum. Genelde kredi notu iyi olanların 1800+ puana sahip olacağını ve hesap kesiminden sonra - son ödeme tarihinden önce hesabınızın borcunu ödeyip kapatmanızın kredi notu açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum. Yalnız çok hakim değilim, konuyla ilgili daha bilgili arkadaşlar yorum yaparsa iyi olur.
 
Yaklaşık 7aydir çalışıyorum. 45k limitli kredi kartım var. 5'inde maaş alıp direk borcu kapatiyorum. Normalde hesap kesim 12'si son odeme ise 24ü. Sizce kredi notum iyi mi?

Bu arada kredi kartı ile ortalama 700tl civarı harcama yapıyorum maas günü gelince direk ödüyorum dediğim gibi

Sizin için bazı tavsiyelerim var:
  • İleride kredi çekmeyi düşünürseniz birçok banka minimum 1300 kredi notu istiyor. Yani 1213 notunuzu yükseltmeniz iyi olabilir.
  • Kredi kartı borcunuzu ekstreniz kesildikten sonra ödemeniz banka adına daha yararlıdır.
  • Atıl durumda kredi kartlarınız varsa bunları kullanmamanız kredi notunuzu etkileyebilir.
 
Yaklaşık 7aydir çalışıyorum. 45k limitli kredi kartım var. 5'inde maaş alıp direk borcu kapatiyorum. Normalde hesap kesim 12'si son odeme ise 24ü. Sizce kredi notum iyi mi?

Bu arada kredi kartı ile ortalama 700TL civarı harcama yapıyorum maas günü gelince direk ödüyorum dediğim gibi

Öncelikle şunu söyleyeyim kredi notunun sencesi bencesi olmaz. Hangikredi sitesine girip risk raporu alman lazım. Sonra Findeks sitesine girip (hangikrediden aldığın rapor Findeks'e de düşüyor) bütün kredi bilgilerini orada görebilirsin. (kredi puanını, kredilerini ödeme durumunu vs.)

Gelelim puanını nasıl yükselteceğine. Kredi veya kredi kartının borcunu erken ödeme. Bankalar borcunu erken ödeyen adamı da sevmez. Hesap kesim tarihinden sonra aksatmadan mutlaka öde. İlk kredi kartı önemlidir bankaların gözünde. İleride kullanmayacak bile olsan limitini düşür ya da aidatsız karta geç, kenarda dursun.

Kredi karının bağlı bulunduğu bankadan vadesiz hesabına yalandan da olsa para at çek. İşlem hacmin yüksek olsun. Çünkü senin kredi limitin 100.000 TL diyelim ama bankada olumlu imajın varsa 200 300 bin TL kredi/kredi kartı limiti alabilirsin.

Kamu bankaları(ziraat, vakıf, halk, işbank) limit konusunda katıdır. Akbank ve DenizBank çok rahattır limit konusunda. Kısa sürede limitini arttırmak istersen ben Akbank'ı öneririm. Ama sen maaşlı çalışan olduğun için daha rahat başvurabilirsin kamu bankalarına da.

Ufak tefek harcamalarını bile kredi kartı ile yapmaya çalış. Marketten ekmek ya da sigara mı alacaksın, yapıştır kartı, affetme:) ama kartın limitinin %40'ını zorda kalmadıkça sakın geçme. kartımın limiti 45bin demişsin 18bini geçme yani.

Kredi notunu arttırmak istiyorsan mutlaka yeni kredili ürün kullanıp borcunu ödemen gerekir. Çoğu banka yeni üyeliğe 10 k 20 k faizsiz kredi veriyor. Hangi krediden notunu kontrol et durumun müsaitse bunlardan birine başvur. Çalıştığın için muhtemelen kabul edilecektir. Faizsiz krediyi mutlaka kullan. Zamanında öde. Puanın artacaktır. Ama çılgınlık edip hepsine başvurma, bankaların gözünde küçük düşersin. Başvurulardan ret yersin. O yüzden yavaş yavaş ama emin adımlarla gideceğiz.

Yalnız şöyle de bir şey var her kredili ürün açılışında kredi notun bir miktar düşer. Borcunu ödedikçe tekrar yükselir. Haberin olsun. Endişeye mahal yok.

Bu yazdıklarım, okuduklarım ve bizzat başımdan geçenlerin yansımasıdır. Şu an resmiyette hiçbir gelirim olmamasına rağmen 8 ay gibi bir sürede 0'dan 1350'lere getirmiştim kredi notumu. Akbank'ta 55k limitli ve DenizBank'ta 66k limitli k. Kartım olmuştu. Sonra geçtiğimiz ay Akbank kredi kartından 15k taksitli nakit avans çektim, sonra 2 ay ertelemeli ve 6 taksit kampanyası gelince limitten kalan 40k yı kullanıp Axess limitimin tamamını kullandım. Puanım 1180'e falan düştü. (yukarıda yazdığım %40 oranını aştığım için bankalar için tehlikeli müşteri sınıfına girdim)

Daha önceden başka bankadan kk almayı düşündüğüm için deniz bankın limitini düşürmüştüm ama Akbank'taki borçluluk oranım %100'e ulaştığı için yeni kart alamıyorum.

Kısaca özetlemek gerekirse:

- Borcunuzu ne erken ne de geç, tarihi geldiğinde mutlaka ödeyin.

- Vadesiz hesabınıza para at çek yaparak işlem hacminizi yükseltin.

- İlk kredi kartınıza sahip çıkın:)

- Mutlaka yeni kredili ürün kullanın.

- Küçük harcamaları bile karttan yapın.

- Limitin %40'ını aşmayın.

- Kartların hepsine birden başvurmayın.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı