12400F - 3070 sistem görüntü vermiyor

okyw

Femtopat
Daha fazla  
Neden oldugunu bilmiyorum ama FIFA icin kurdugum modlardan sonra bilgisayarim oyun oynarken bir anda siyah ekran vermeye basladi. Bu sure icinde bir kere CPU overheat hatasi aldim ve CPU kullanimi yuksek oldugu icin format attim. Formattan sonra kasanin icini de temizledim ve oyun oynarken sorun olmadigini fark ettim, ta ki dune kadar. Bir anda siyah ekran geliyor iki monitor de sinyal yok diyor ve AC kapa ya da kablolari sok cikart yapsam da bilgisayari gucten kesip tekrar takincaya kadar sorun duzelmiyor. Bariz bir hata ne olabilir bilmiyorum.

Ekran karti RTX 3070 Dual.
İslemci i5 12400F.
Ortama GPU 85 derece %95
Ortalama CPU 80 derece %50

Neden oldugunu bilmiyorum ama FIFA icin kurdugum modlardan sonra bilgisayarim oyun oynarken bir anda siyah ekran vermeye basladi. Bu sure icinde bir kere CPU overheat hatasi aldim ve CPU kullanimi yuksek oldugu icin format attim. Formattan sonra kasanin icini de temizledim ve oyun oynarken sorun olmadigini fark ettim, ta ki dune kadar. Bir anda siyah ekran geliyor iki monitor de sinyal yok diyor ve AC kapa ya da kablolari sok cikart yapsam da bilgisayari gucten kesip tekrar takincaya kadar sorun duzelmiyor. Bariz bir hata ne olabilir bilmiyorum.

Ekran karti RTX 3070 Dual.
İslemci i5 12400F.
Ortama GPU 85 derece %95
Ortalama CPU 80 derece %50
Siyah ekran ve sinyal gitmesi genelde GPU/VRAM ısınmasıyla olur. 85°C GPU biraz yüksek, kablo bağlantılarını, PSU’yu ve GPU sürücülerini kontrol et. Gerekirse oyun ayarlarını düşürüp sıcaklıkları izlemeyi dene.

Siyah ekran ve sinyal gitmesi genelde GPU/VRAM ısınmasıyla olur. 85°c GPU biraz yüksek, kablo bağlantılarını, PSU'yu ve GPU sürücülerini kontrol et. Gerekirse oyun ayarlarını düşürüp sıcaklıkları izlemeyi dene.

GPU surucusu bugün guncellendi ve sonrasinda hata aldim. PSU marka ve driver kurulumu yapmayi bilmiyorum ama bakmaya calisacagim. Geforece Experience'da optimum ayarlarda gozukuyor oyunlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı