12400F için stok fan yeterli olur mu?

Kraltrx

Hectopat
Merhaba, 12400F için stok fan yeterli olur mu? Kullanan bir arkadaş yükte 80 90 görüyor, yetmez dedi. Sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Oyunda kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de birkaç gün önce aldım hazır sistem olarak 12400f’i. Stok soğutucu ile ancak günlük işler ve hafif oyunlar ( lol gibi) oynanabilir. İşlemciyi ağır yük altına sokacak programlar ve oyunlar oynayacaksan kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bir kere uçak motoru gibi. Aşırı sesli. Mesela ben arctic freezer 34 duo aldım taktım bu gün. Stok fanın %50 si’ arctic’in %100 fan devrinden çok daha gürültülü. Aida 64 stress testinde 2 dakikada 80 dereceyi görüyor.10 dakika falan olsa 95’i rahat bulur. Şahsen bu riske girmek istemediğimden stok soğutucuyla oyun oynamadım. Bu gün arctic’i monte ettim şimdi oyunları indirmeye başladım. Sana da bir kule tipi soğutucu almanı öneriyorum. Sıvı soğutucu overkill olur ama ileride daha yüksek tdp değerlerine sahip işlemciye geçeceğim diyorsan sıvı soğutucu al.

Ben de birkaç gün önce aldım hazır sistem olarak 12400F'i. Stok soğutucu ile ancak günlük işler ve hafif oyunlar ( LoL gibi) oynanabilir. İşlemciyi ağır yük altına sokacak programlar ve oyunlar oynayacaksan kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bir kere uçak motoru gibi. Aşırı sesli. Mesela ben Arctic Freezer 34 Duo aldım taktım bugün. Stok fanın %50 si' Arctic'in %100 fan devrinden çok daha gürültülü. AIDA 64 stress testinde 2 dakikada 80 dereceyi görüyor. 10 dakika falan olsa 95'i rahat bulur. Şahsen bu riske girmek istemediğimden stok soğutucuyla oyun oynamadım. Bugün Arctic'i monte ettim şimdi oyunları indirmeye başladım. Sana da bir kule tipi soğutucu almanı öneriyorum. Sıvı soğutucu overkill olur ama ileride daha yüksek TDP değerlerine sahip işlemciye geçeceğim diyorsan sıvı soğutucu al.

Hocam benim pek bilgim yok bir şey soracağım ben diğer insanların videolarına baktıgımda oyunlarda stock fanla normal oyunlar Max 68 RDR2 Forza 5 70 71'e optimizasyon sıkıntılı oyunlar PUBG 73 en fazla 75 gördü Bannerlord 78 şimdi ben bu işlemciyi alsam kesin gerekli mi ayrı bir soğutucu bende sadece oyun için kullanacağım da 80 derece üstü sıkıntı diye biliyorum beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.

Hocam benim pek bilgim yok bir şey soracağım ben diğer insanların videolarına baktıgımda oyunlarda stock fanla normal oyunlar Max 68 RDR2 Forza 5 70 71'e optimizasyon sıkıntılı oyunlar PUBG 73 en fazla 75 gördü Bannerlord 78 şimdi ben bu işlemciyi alsam kesin gerekli mi ayrı bir soğutucu bende sadece oyun için kullanacağım da 80 derece üstü sıkıntı diye biliyorum beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
Hocam koşullar her yerde aynı değil.Oda sıcaklığı, kasanın hava akışı, kullanılan macun vs vs.. Yeni soğutucu kesin gerekli mi ? Değil. Cpu’nuz yanmaz. Ama ısı arttıkça fps düşer, hatta yaz aylarında aşırı ısınmadan dolayı sistem kapanabilir. En önemli sorunlardan birisi de ses. Fan aşırı sesli dediğim gibi. Siz bilirsiniz. Paranız yoksa dert etmeyin, paranız varsa bence kule tipi bir soğutucu alın.

Hocam koşullar her yerde aynı değil. Oda sıcaklığı, kasanın hava akışı, kullanılan macun vs... Yeni soğutucu kesin gerekli mi? Değil. CPU'nuz yanmaz. Ama ısı arttıkça FPS düşer, hatta yaz aylarında aşırı ısınmadan dolayı sistem kapanabilir. En önemli sorunlardan birisi de ses. Fan aşırı sesli dediğim gibi. Siz bilirsiniz. Paranız yoksa dert etmeyin, paranız varsa bence kule tipi bir soğutucu alın.

Tamamdır hocam birkaç ay stok fanla idare etsek üzmez herhalde sonra kule tipi soğutucu almaya çalışırım sağ olun

Tamamdır hocam birkaç ay stok fanla idare etsek üzmez herhalde sonra kule tipi soğutucu almaya çalışırım sağ olun
Hem işlemcinin yeni olması sebebiyle hem de kış aylarının gelmesi sebebiyle işlemci sizi kış sonuna kadar idare eder. Bu sürede stok soğutucu ve gelen macunla çok rahat oynarsınız oyunları. Yaz gelene kadar da biraz bütçe ayırıp Artic Freezer 34 Duo soğutucu modelini öneririm. Önerdiğim model olmasa bile farklı bir işlemci soğutucu almanızı öneririm yaz ayına doğru.
NOT: Oyunlar da FPS sınırlaması yaparsanız işlemci kullanımı düşecektir, bu da dolaylı olarak sıcaklığı düşürecektir. Yeni bir soğutucu alana kadar bu taktiği de uygulayabilirsiniz.

Hem işlemcinin yeni olması sebebiyle hem de kış aylarının gelmesi sebebiyle işlemci sizi kış sonuna kadar idare eder. Bu sürede stok soğutucu ve gelen macunla çok rahat oynarsınız oyunları. Yaz gelene kadar da biraz bütçe ayırıp Artics Freezer 34 Duo soğutucu modelini öneririm. Önerdiğim model olmasa bile farklı bir işlemci soğutucu almanızı öneririm yaz ayına doğru.
Not: Oyunlar da FPS sınırlaması yaparsanız işlemci kullanımı düşecektir, bu da dolaylı olarak sıcaklığı düşürecektir. Yeni bir soğutucu alana kadar bu taktiği de uygulayabilirsiniz.

Hocam o 900 lira pahalı değil mi bilmiyorum da kule tipi soğutucu piyasasını değer mi? Ne kadar süre götürür aydınlatır mısınız sağ olun şimdiden.

Hocam o 900 lira pahalı değil mi bilmiyorum da kule tipi soğutucu piyasasını değer mi? Ne kadar süre götürür aydınlatır mısınız sağ olun şimdiden.

Bir de hocam RGB olursa daha iyi olur kule tipi RGB soğutucu bulunurmu ASUS gibi markalarla uyumlu.

Bir de hocam RGB olursa daha iyi olur kule tipi RGB soğutucu bulunurmu ASUS gibi markalarla uyumlu.
Bunu alın fazlasıyla işinizi görecektir;

Technopat Haberler

Geri
Yukarı