12400F PC vs. R5 5600X PC

mertadatepe7

Decapat
Katılım
19 Mayıs 2020
Mesajlar
9
Görsellerini sunduğum bu iki sistemden birisinin siparişini vereceğim, ancak bir taraf AMD bir taraf Intel ve bunun yanında her iki tarafın anakart ve SSD kısımları da farklı, bilgili arkadaşlardan bu ufak farklardan hangisi daha önde bunun bilgisini rica etmekteyim, toplama kasalar olduğu için daha farklı parçalar mümkün değil, o nedenle bu 2 sistemden bir tanesini almak durumundayım.

Şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • ss1.PNG
    ss1.PNG
    59 KB · Görüntüleme: 53
  • ss2.PNG
    ss2.PNG
    56,8 KB · Görüntüleme: 47
Intel'li olan, hem anakartı daha iyi, hem de soğutucuya para verilmek düşünülmüyorsa Intel daha iyi olabilir,işlemciler arasında pek fark yok zaten,AMD soğutucu istiyor.
 
İkisi için de fazla olmuş özelleştirmeler. 2K monitör varsa 4070 Ti sistem toplanır.
evet 2k gaming için kullanılacak, bütçemin son noktası bu maalesef, bu açıdan değerlendirirseniz tercihiniz hangisi olurdu

Intel'li olan, hem anakartı daha iyi, hem de soğutucuya para verilmek düşünülmüyorsa Intel daha iyi olabilir,işlemciler arasında pek fark yok zaten,AMD soğutucu istiyor.
en azından 3-4 ay kadar soğutucu alma şansım olmayacak, ssd açısından düşünceniz nedir, intel tarafında 970 evo plus var , 980 e görece daha mantıklı mı sizce?
 
En azından 3-4 ay kadar soğutucu alma şansım olmayacak, SSD açısından düşünceniz nedir, Intel tarafında 970 EVO Plus var, 980'e görece daha mantıklı mı sizce?

SSD'ler arasında pek fark yok 300 Mb'nin pek bir fark yaratacagını düşünmüyorum sadece uygulamaları açarken 2-3 saniyelik bir fark yaratır en fazla o da size etki etmez diye düşünüyorum, kısacası istediğinizi alabilirsiniz ancak ben Intel tarafı olurdum, AMD ısınmıyor diyorlar ancak bende AMD Ryzen 5 5600 vardı PUBG de 87 derece gördüm maksimum 95 görüyor işlemci sen düşün, eğer oyun, render vb ağır işler yapacaksanız ve 4 ay soğutucu alamazsanız Intel alın, yani o da ısınır ama bir AMD kadar ısınmaz diye düşünüyorum.Şimdiden hayırlı olsun.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı