12400F sistemde PSU değişmeli mi?

Monty_douglas

Femtopat
Daha fazla  
Stres testi yaptığımda hem GPU hem CPU %100 iken verdiği değerler bunlar. Bu konudan pek anlamıyorum ama GPU'nun maksimum kullanımda ortalama 160watt kullanması az gibi geldi. PSU olarak Gamepower 650W kullanıyorum.

IMG_5484.jpeg

IMG_5483.jpeg

IMG_5482.jpeg

Stres testi yaptığımda hem GPU hem CPU %100 iken verdiği değerler bunlar. Bu konudan pek anlamıyorum ama GPU'nun maksimum kullanımda ortalama 160watt kullanması az gibi geldi. PSU olarak Gamepower 650W kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2507348

Eki Görüntüle 2507349

Eki Görüntüle 2507350

Hocam hem PSU'yu değiştirin hem de termal bakımları yapın 100 derece aşırı fazla bir işlemci için. Veya kule tipide alabilirsiniz. Bunun dışında ekran kartının modelini bilmeden nasıl sorunu anlayabiliriz hocam.

Son düzenleme:
Hocam hem PSU'yu değiştirin hem de termal bakımları yapın 100 derece aşırı fazla bir işlemci için. Veya kule tipide alabilirsiniz. Bunun dışında ekran kartının modelini bilmeden nasıl sorunu anlayabiliriz hocam.

Tavsiye için teşekkür ederim hocam. Bilgisayarın direkt kasa fanları bozuk düzgün rpm de çalışmıyorlar(bazende hiç çalışmıyorlar). İlk onları değiştirip sorun devam eder dediğiniz soğutucuyum alabilirm. Ekran kartımda RTX 3070 yazmayı unuttuğumdan ban atmışlar akşam biraz geç dönüyorum o yüzden.

Yeni bakımı yapılmış i5-12400f bile çok ısınıyor, kule tipi takara çözdüm sorunu 55 dereceyi geçmiyor. Ve evet arkadaşın da dediği gibi psu değişin tehlikeli bir psu almışsınız.
Doğru söylüyorsunuz hocam daha termalini yeni değiştirdim ve öncekine göre çok da fark etmedi.( grizlly kullandım ama hazır toplanmış aldığımdan önceki termali bilmiyorum)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı