12400F ve RTX 3070 darboğaz yapıyor

Yüksek ihtimal o oyunlar o ekran kartını maksimum o kadar kullanıyordur yani ekran kartı %100 çalışmaya ihtiyaç duymuyordur işlemciniz ne kadar kullanılıyor.

1440p'de aynı sistemi kullanıyorum. Kart o tip oyunlarda 2K'ya daha uygun. Veya 13600K-14600K gibi işlemcilere geçiş yaparsanız çok hafif olan darboğaz kalkacaktır. Bir de açıksa dikey eşitleme (VSync) kapatın.

Yüksek ihtimal o oyunlar o ekran kartını maksimum o kadar kullanıyordur yani ekran kartı %100 çalışmaya ihtiyaç duymuyordur işlemciniz ne kadar kullanılıyor.
işlemci 80 falan. Ama sıcaklıgı 80 derece. Ondan olabilir mi

1440p'de aynı sistemi kullanıyorum. Kart o tip oyunlarda 2K'ya daha uygun. Veya 13600K-14600K gibi işlemcilere geçiş yaparsanız çok hafif olan darboğaz kalkacaktır. Bir de açıksa dikey eşitleme (VSync) kapatın.
işlemci soğutucuya gerek var mı peki ? 12400f için

işlemci 80 falan. Ama sıcaklıgı 80 derece. Ondan olabilir mi

işlemci soğutucuya gerek var mı peki ? 12400f için
Ben sıvı soğutma kullanıyorum, kule tipi fan da olur ancak stok soğutucu ile kullanan arkadaşım da var. Kasa hava alıyorsa çok şart değil. Çok kısa süreler de olsa 90 dereceyi görmüyorsa problem yok.

darboğaz yapsa ne olacak ki zaten her türlü 60+ fps oynarsın bu hikayeli oyunları.
144 monitorum var knk

O işlemciyle o ekran kartı darboğaz yapmaz.
kanka yapıyor anlamadım

s
en 1080 de darboğaz alıyor musun knk?

İşlemciniz darboğaz yapmıyor dostum o ekran kartı saf kasta oldukça güçlü 2K istiyor ama VRAM açısından sınırlı bu yüzden 2K alsanız bile darboğaz kalksa dahi pek 2K´da yeterli olmaz. Onun yerine işlemci güçlendirmeye çalışın. Ancak güçlendiremiyor iseniz sorun etmeyin. Cyberpunk 2077 oyununda RTX var onu aktif hale getirin ve DLSS kullanın bu sayede darboğaz çözülecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı