12400F'in boşta 70 derece olması normal mi?

alidnrky

Decapat
Daha fazla  
RAM
xpg tuf gaming alliance 3200 mhz 2x8gb
Anakart
asus prime b660 plus
Arkadaşlar selamlar öncelikle herkese. Bugün oyun oynarken bilgisayarda takılma oldugunu fark ettim. Armoury Crate ile sıcaklık ölçtüğümde PC'nin normalde boş yükte 70 derece oldugunu gördüm. Ekran kartı 60 dereceyi geçmiyor genelde şu sıralar havalar ısındığından dolayı 65 derecelere kadar çıkıyor bu normal tabii ama işlemcinin boşta 65-70 derece yükte 80-85 dereceleri görüyor. Stock fan kullanıyorum termal bakımını da 2-3 ay önce yaptim sizce bu ısınma problemi ne ile alakalı olabilir?

Kasayı detaylı temizle, sağlam bir virüs taraması yaptır, gereksiz ne varsa sil. Baktın olmuyor yine aynı 70 derece boştayken. Format at baktın yine 70 derece. O zaman teknik servisden başka olmaz gibi. Boş dururken 70 derece normal mi dersen değil tabii, belki kaliteli macun kullanmadın ya da yanlış uyguladın oda olabilir.

Havaların sıcaklığı, stok fan olması, muhtemelen CPB ve PBO ayarlarının açık olduğunu da varsayarsak gayet normal geldi.

CPB PBO ayarı nedir biraz daha detaylı açıklar mısınız?

Kasayı detaylı temizle, sağlam bir virüs taraması yaptır, gereksiz ne varsa sil. Baktın olmuyor yine aynı 70 derece boştayken. Format at baktın yine 70 derece. O zaman teknik servisden başka olmaz gibi. Boş dururken 70 derece normal mi dersen değil tabii, belki kaliteli macun kullanmadın ya da yanlış uyguladın oda olabilir.

Cooler Master kullandım termal olarak kasa temizliğini de kendim 2-3 ayda bir kez mutlaka yaparim cünkü kapağını açık kullanıyorum kasanın. Kaspersky kullanıyorum zaten antivirüs olarak virüs konusundada herhangi bir problem yok.

Havaların sıcaklığı, stok fan olması, muhtemelen CPB ve PBO ayarlarının açık olduğunu da varsayarsak gayet normal geldi.

Hocam Armoury Crate uygulamasında Fan Xpert ayarı bulunuyor. Otomatik fan hız ayarı yapıyor biraz önce onu kapatarak yeniden başlattım şu anda 45-48 derece olarak veriyor boşta. Sizce bu değerler normal mi?

CPB PBO ayarı nedir biraz daha detaylı açıklar mısınız?

Cooler Master kullandım termal olarak kasa temizliğini de kendim 2-3 ayda bir kez mutlaka yaparim cünkü kapağını açık kullanıyorum kasanın. Kaspersky kullanıyorum zaten antivirüs olarak virüs konusundada herhangi bir problem yok.

Hocam işlemcinizin Intel olduğunu bir anlık gözden kaçırmışım bu ayarlar sizde zaten olamaz ama en azından bir kule tipi soğutucu alana kadar işlemciye undervolt yaparsanız 15 derece civarları düşüş olur FPS'IDE en fazla 3-4 falan etkiler

Hocam işlemcinizin Intel olduğunu bir anlık gözden kaçırmışım bu ayarlar sizde zaten olamaz ama en azından bir kule tipi soğutucu alana kadar işlemciye undervolt yaparsanız 15 derece civarları düşüş olur FPS'IDE en fazla 3-4 falan etkiler

GPU boşta 0.8 yükte 1.1 volt boşta 50-100 yükte 250 300W arası güç tüketiyor. Sıvı soğutucuya geçsem çok fark eder mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı