125 CC motor almak mantıksız mı?

Duman_TR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yakında inşallah A1 ehliyet alacağım. 16 yaşındayım ama bir motorum olsun istiyorum ancak çevremde çok fazla kötü yorum alıyorum. Normalde eskiden olsaydı mantıklıydı ancak şimdi fiyatlar pahalı ve almakda mantıksız geliyor. Aklımda Yamaha YZF R125 ve Honda CBR125 var ancak sizce mantıklı mı olur?

Alacaksan Honda al, ekipmanın için de paradan kısma; kaporta senin vücudun.

Ben de motora sıcak bakmıyorum, trafikteyken motor kullananlardan tırsıyorum; adam akıllı sürmüyorlar. Kazada geberip gitse vebali bana olacak adamın.

Vitesli 125 CC mantıksız bana göre. Şehir içinde kullanacaksan Honda Dio falan al geç bence.

Yakında inşallah A1 ehliyet alacağım. 16 yaşındayım ama bir motorum olsun istiyorum ancak çevremde çok fazla kötü yorum alıyorum. Normalde eskiden olsaydı mantıklıydı ancak şimdi fiyatlar pahalı ve almakda mantıksız geliyor. Aklımda Yamaha YZF R125 ve Honda CBR125 var ancak sizce mantıklı mı olur?

Hocam kesinlikle mantıklı A1 alıp yaşınız yettiğinde yükseltebilirsiniz ben de öyle yapmayı düşünüyorum altımda ninja 250r var sürüyorum ama ehliyet yok işte heves ettiyseniz bir an önce A1 ehliyet ve CBR 125 almanızı öneririm.

En çok korktuğum şey motorcular. Trafiğe çıktığım zamanlar motorculardan olabildiğince uzak kalmaya çalışıyorum. Ne yapacakları hiç belli olmuyor. Üstelik yollar kaygansa vay haline. Yaşına erken diyemem ama o motorlar yüksek hızlara çıkabildiği için çok tehlikeli. Üstelik yaşından dolayı sen şimdi aksiyon, heyecan falan da ararsın. Hiç girme o işlere, boşver. 50-60 bin verip de canından olma.

Kankam dinleme bu arkadaşları, ehliyetine daha 2 sene var tabii ki mantıksız değil, vitesli olması da bence her zaman daha iyidir otomatigin nerede zevki var :) tavsiyem naked bir motor bakman olur ama temiz CBR bulabilirsen (ki zor) a2'ye kadar mutlu mutlu yaşarsın. Şehir içinde ekipmanla gezeceksen 125'liğin üzerinde istesen de zor ölürsün, bisiklet gibi bir şey bu duseceksin ben de kaç defa kaydım düştüm tek tekerde düştüm yaşanıyor bunlar ama motorunu tanıdığın torkunu bildiğin, kaldıramayacağı makaslara girmediğin sınırını bildiğin, trafiği öğrenip akışında durmadan kendini güvenceye aldığın sürece başına bir şey gelmez. Hayat ya ölürsem diye yaşanmaz, geceleri sokakta yürürken bi sarhoşun araçla kaldırıma çıkıp üzerinden geçmesi veya durduk yere laf atılıp bıçaklanma ihtimalin kendi gördüklerime bağlı olarak bir motor kazasında ölüp sakatlanmaktan çok daha yüksek. Tabii bu makineye binince çok ağır bir doğal seçilim baskısı olduğunu da unutma.

Son düzenleme:
Bütçen yeterse Honda CB125R ve ya Yamaha MT-125.
Ama motora bakıp gaza gelip kaskımı azıcık daha ucuza alayım bota gerek yok falan falan deyip ekipmanından kısıp alma onun yerine daha ucuz motorlara yönel MSX 125 önerebilirim ama sana gelmez gibi motorda abs olup olmamasınada önem vermelisin bence.

R125 bence alınmaz bence CBR125 deneyimsiz birine göre hızlı gelir diyorlar bence parça sıkıntısı çekmeyeceğin düşünce çok canını acıtmayacak (maddi anlamda) acemi olacaksın çünkü bir motor al ve ekipmanın en iyisini almaya çalış nasılsa 125'lik falan diye ekipmandan kısma sakın canından olursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı