125 CC racing vs naked

Neuteww

Decapat
Daha fazla  
Selam. Daha önce motor deneyimi olmamış biri olarak racing mi almalıyım naked mı? Arkadaşlar 125 CC racing alınmaz diyor belki yanlışlardır ama hiç motora binmemiş biri yine de racing almalı mı ben racingci değilim ama hangisi mantıklıysa onu almak istiyorum. Aklımda birkaç tane motor var: MT-125, Duke125, GSX-S125, GSX-R 125 ve r125. bu arada başlıktaki soruya cevap verirken bunlardan hangisini almalıyım onu da yazar mısınız frenlerinin iyi olmasını istiyorum manevra kabiliyetinini iyi olmasını istiyorum bunlar yeter. Bir de aklıma geldi bende kifoz var da belim ağrıyor eğik durunca ben sadece ilçe içinde trafikte kullanacağım zevk önemli benim için ama racing alsam belim çok ağrır mı?

Selam. Daha önce motor deneyimi olmamış biri olarak racing mi almalıyım naked mı? Arkadaşlar 125 CC racing alınmaz diyor belki yanlışlardır ama hiç motora binmemiş biri yine de racing almalı mı ben racingci değilim ama hangisi mantıklıysa onu almak istiyorum. Aklımda birkaç tane motor var: MT-125, Duke125, GSX-S125, GSX-R 125 ve r125. bu arada başlıktaki soruya cevap verirken bunlardan hangisini almalıyım onu da yazar mısınız frenlerinin iyi olmasını istiyorum manevra kabiliyetinini iyi olmasını istiyorum bunlar yeter. Bir de aklıma geldi bende kifoz var da belim ağrıyor eğik durunca ben sadece ilçe içinde trafikte kullanacağım zevk önemli benim için ama racing alsam belim çok ağrır mı?
Honda CB250R kullanıcısı olarak yorum yapacağım. Motor deneyiminiz hiç yoksa parçası ucuz ve piyasası hızlı motosiklet ile başlamak en mantıklısıdır bu arada. MT-125, Duke 125 bu motorlar hem parçası pahalı hem de kendileri pahalı ve 250CC sınıfındaki modelleriyle neredeyse fiyatları birbirine yakın o yüzden satarken zorlanırsınız. Benim önerim Mondial Drift L, TVS Raider (önerim), Bajaj Pulsar NS125 olur. Racing ile başlamak çok saçmalık olur nedeni ise düştüğünüzde grenajlar kırılacak. Naked'da ise grenaj yok bu yüzden naked ile başlamak en doğrusu düşeceksiniz kalkacaksınız ve en az hasarı alacaksınız. Her motosiklet sürücüsü düşer kalkar. O yüzden cebinizi yakmayacak motosiklet ile başlamak sizin için en önemlisi ve hangi marka olursa olsun motosikletinizin lastiklerini kaliteli marka lastikler ile değiştirin derim.

Mondial Drift L çin malı, 125cc, ön arka disk fren olduğu için tercih ediliyor ve piyasası hızlıdır.
TVS Raider'in motor bloğu Mondial'den daha kaliteli bu arada, arka fren kampana tek dezavantajı o.
Bajaj Pulsar NS125'in de ön arka disk fren, piyasası hızlı ama TVS ve Mondial'in daha hızlı 125CC sınıfında gördüğüm kadarıyla söylüyorum. TVS ve Bajaj Hint malıdır.

Honda CB250R kullanıcısı olarak yorum yapacağım. Motor deneyiminiz hiç yoksa parçası ucuz ve piyasası hızlı motosiklet ile başlamak en mantıklısıdır bu arada. MT-125, Duke 125 bu motorlar hem parçası pahalı hem de kendileri pahalı ve 250CC sınıfındaki modelleriyle neredeyse fiyatları birbirine yakın o yüzden satarken zorlanırsınız. Benim önerim Mondial DriftL, TVS Raider (önerim), Bajaj Pulsar NS125 olur. Racing ile başlamak çok saçmalık olur nedeni ise düştüğünüzde grenajlar kırılacak. Naked'da ise grenaj yok bu yüzden naked ile başlamak en doğrusu düşeceksiniz kalkacaksınız ve en az hasarı alacaksınız. Her motosiklet sürücüsü düşer kalkar. O yüzden cebinizi yakmayacak motosiklet ile başlamak sizin için en önemlisi ve hangi marka olursa olsun motosikletinizin lastiklerini kaliteli marka lastikler ile değiştirin derim.
Hocam zaten yazdıktan sonra racingden vazgeçtim. Evet fiyat olarak 250 cc ile aralarında fark çok az ama 16 yaşındayım yani ehliyetsiz izin vermiyor babam. Ben zaten ns125 ile başlamayı düşünüyorum ehliyet almadan 3 ay önce falan alıp 3 ay kullanıp mt-125 veya gsx-s125 veya duke125 düşünüyorum.

Hocam zaten yazdıktan sonra racingden vazgeçtim. Evet fiyat olarak 250 cc ile aralarında fark çok az ama 16 yaşındayım yani ehliyetsiz izin vermiyor babam. Ben zaten ns125 ile başlamayı düşünüyorum ehliyet almadan 3 ay önce falan alıp 3 ay kullanıp mt-125 veya gsx-s125 veya duke125 düşünüyorum.
125CC sınıfında Yamaha, Suzuki ve KTM asla alma derim. Hele KTM'in ön farı çok para en ufak darbede tırnağı kırılıyor. Aldığına pişman olursun benim görüşüm bu yönde. 250CC sınıfında düşünülür bu markalar. İlla japon alacaksan Honda PCX, SH, Dio ya da Yamaha NMax alınır piyasası hızlı 125CC scooter olarak sadece. Vitesli naked olarak saydığım Mondial, TVS ve Bajaj markaları bana göre en mantıklı markalar.

125CC sınıfında Yamaha, Suzuki ve KTM asla alma derim. Hele KTM'in ön farı çok para en ufak darbede tırnağı kırılıyor. Aldığına pişman olursun benim görüşüm bu yönde. 250CC sınıfında düşünülür bu markalar. İlla japon alacaksan Honda PCX, SH, Dio ya da Yamaha NMax alınır piyasası hızlı 125CC scooter olarak sadece. Vitesli naked olarak saydığım Mondial, TVS ve Bajaj markaları bana göre en mantıklı markalar.
Peki başka bir sorum var en başta dediğim gibi sadece ilçe içinde kullanacağım dur kalkım çok olacak uzun yol yapmayacağım göreceğim max hız 80 falandır en fazla normalde otomatik daha mantıklıydı ama işte görünüşe de çok bakıyorum ben akıl verebilir misin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı