125 CC scooter önerisi

Kendim Tvs Jüpiter 110 kullanıyorum.
Daha önce Hero Dash 125 kullandım.

Zamanında bakımları yapılırsa kolay kolay sorun çıkarmaz..
500km-1000km-3000km-5000km-7000km-9000km ve 10.000km genel bakımı yaptırdım.
Kayış kontrolü+ varyator temizliği+debriyaj kontrolü yapıldı..

12.000km bakımı yapıldı şuan 13.500km.
14-16-18-20.000km diye gideceğim.
Yağ değişimi fren ayarı filan...
17k da dashım krank bilyası arızalandı tak tak tak ses gelmeye başladı. 1500 km'de bir yağ değişimi yapıldı. Garanti halletti ama gözümde artık dash alınmaz.

17k da dashım krank bilyası arızalandı tak tak tak ses gelmeye başladı. 1500 km'de bir yağ değişimi yapıldı. Garanti halletti ama gözümde artık dash alınmaz.
Kuryelik yapıp hayvan gibi kullanan gördüm 25.000km'de.
Bende ondan görüp almıştım.
Maddi sebeplerden 125cc sattım.
Sonra kredi kartı ile 110cc Tvs aldım.
Şükür sorun yok.

Bütçe 80k, kral madem motorda sıkıntı yaşadın niye öneriyorsun ki o zaman.

Sorun çıkarmasın, uzun süre ölmeyecek bir şey arıyorum.

O paraya Hero dash 125 ya da jupiter 125 alabilirsin Hero dash 125 50.000 km ye kadar garantili jupiter ise 30.000 km ye kadar ama jupiterde de alüminyum grenaj var ve daha dayanıklı dış parça olarak.

SYM Jet X 125 alırsan pişman olmazsın. İşe okula markete gezmeye her işini görür. Bütçen yetmiyorsa 2.el piyasasında abs olmasa bile en azından ön arka disk frenli bir model bak. Eğer ABSsiz alacak olursan lastiğin de iyi değilse yağmurlu ve soğuk günlerde pek motor sürmemeye çalış zira fren ayarını ufacık kaçırsan ön ya da arka teker kayar ve çok kolay düşersin. Tecrübe ettim motorun arkası yanıma geldi ıslak yokuşta kampana arka fren ayarını kaçırdığım için. Disk olduğunda hidrolik olduğundan daha hassas fren yapabiliyorsun. Ekipmanlarını almayı da unutma.

O paraya Hero dash 125 ya da jupiter 125 alabilirsin Hero dash 125 50.000 km ye kadar garantili jupiter ise 30.000 km ye kadar ama jupiterde de alüminyum grenaj var ve daha dayanıklı dış parça olarak.
İkinci el alınması sıkıntı oluşturur mu

SYM Jet X 125 alırsan pişman olmazsın. İşe okula markete gezmeye her işini görür. Bütçen yetmiyorsa 2.el piyasasında abs olmasa bile en azından ön arka disk frenli bir model bak. Eğer ABSsiz alacak olursan lastiğin de iyi değilse yağmurlu ve soğuk günlerde pek motor sürmemeye çalış zira fren ayarını ufacık kaçırsan ön ya da arka teker kayar ve çok kolay düşersin. Tecrübe ettim motorun arkası yanıma geldi ıslak yokuşta kampana arka fren ayarını kaçırdığım için. Disk olduğunda hidrolik olduğundan daha hassas fren yapabiliyorsun. Ekipmanlarını d
Düşündüğüm modeller hep arka kampana, zaten asıl frenlemeyi ön fren yapmıyor mu, ıslak havada sürmem zaten sorun olmaz o yüzden çok bence

Technopat Haberler

Geri
Yukarı