125 CC'den 900 CC'ye geçilir mi?

İşte bunu dediğimiz de de rahmetli barkın beyin bir videosunu atıyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki o video 10 sene önce çekildi o yılki motorlarda ne ABS var ne tcs ne de güç modu. Bir de barkın bey o videoyu öyle motorlara sıfır tecrübe ile binip ölümüne gazlamak isteyenler için çekti. Bilinçli adam için değil. Aynen öyle adam 40 yaşında alıyor GS1250 1000 küsur CC 250 kilo motor takıyor çantalarını tur yapıyor öte yandan 16 yaşında fırlama alıyor eline bir tane 125CC motor sürekli trafikte makas şu bu ayna kontrolü yok sürekli tepe gaz sonra bir yere çakıyor ya da giriyor. Eline koluna hakim olan uçakta sürer tabiri caiz ise bu kadar. Dediklerinize de katılıyorum. R6 ile öğrenip zerre problem çekmeyen de olur neden çünkü adam nasıl yaklaşacağını biliyordur ama öte yandan 50CC scooter ile harala gürele sürüp bir yere giren de olur.
Birde şu moda olmuş kafana girer tabiri okadar kılım ki söylerken bile sinir oluyorum. Hiçbir motor kafaya kendiliğinden girmez. Ha güçlü motordur adam debriyajı çekmiştir gazı sonuna kadar vermiştir sonra çat diye debriyajı bırakmıştır ancak ozaman motor çok güçlü ise belki öyle bir vaka yaşanabilir. O da zaten tek teker oluyor. Daha bu forumda motosiklet sürmemiş adamlar gelmiş yok öyle yok böyle konuşuyor.

Gaz kontrolü için Brezilya'da terlik ile GS1250 süren 8-9 yaş arası çocukları dikkatli izlememiz gerekiyor 😆
Bizim milletimiz gölgesinden korkuyor abicim gölgesinden. Geçen bir forumda yani bu forumdaki bir yazıda adam diyorduki işte a2 ehliyet alacağım motosiklete başlayacağım ne önerirsiniz birisi de yazmış işte mt25 falan oradan biri çıkmış demişki mt25 ne sen adamı öldürmek mi istiyorsun falan. İşte bak adam daha ehliyeti bile yok motor görmemiş hayatında yorum yapıyor bilmiyor ki a2 ehliyeti almak için sürücü kursunda 250cc motor sürüldüğünü sınava da 250cc motor ile girildiğini😀. Bizim ülkemizde aklı olan değil maalesef di olanlar daha çok o konuşuyor😀.

satıcı ile konuşuyorum 2 hafta içinde almış olurum büyük ihtimalle ve o zamana kadar eğitim almaya çalışıcam motorun fotoğrafına bakarken bile heyecandan titriyorum biraz borca giricem fakat değicek sanırım
Saydığın motorların karakteri adrenalin odaklı, nefsine hakim olamadıktan sonra en kral eğitimi de alsan boş.

Saydığın motorların karakteri adrenalin odaklı, nefsine hakim olamadıktan sonra en kral eğitimi de alsan boş.
Daha önce o tarz bir motosiklet sürdün mü ? Biliyor musun ? Sürmediysen tavsiye ederim sürdüğün zaman öyle olmadığını göreceksin. Ayrıca güçlerini istediğin şekilde kısabileceğin sürüş modları mevcut. Bu kadar korkmayın.

Daha önce o tarz bir motosiklet sürdün mü ? Biliyor musun ? Sürmediysen tavsiye ederim sürdüğün zaman öyle olmadığını göreceksin. Ayrıca güçlerini istediğin şekilde kısabileceğin sürüş modları mevcut. Bu kadar korkmayın.
Güzel dostum forumda bilgisiz insanlar çoğunluk olabilir, ama her gördüğüne bilgisiz gözüyle yaklaşmamanı öneririm.

Güzel dostum forumda bilgisiz insanlar çoğunluk olabilir, ama her gördüğüne bilgisiz gözüyle yaklaşmamanı öneririm.
Güzel dostum bilgili olabilirsin elbette akıl akıldan üstündür ama bizim insanımız gölgesinden korkuyor. Yurtdışında 8 9 yaşında çocuklar 250 kiloluk 1200 cc bmw gs sürüyor. Malesef türkiyede bilgi kirliliği çok iki üç youtubeye video çeken de öyle motora binip aa oo bağırıyor pirim uğruna sonra insanlar daha da panik oluyor.

Şimdi başlıktaki sorunuza doğrudan cevap verecek olursak; tabii ki geçilir. Hiçbir problem olmaz ancak eğitim almak zorundasınız. Eğitim almadan doğrudan 125CC'den 900CC'ye geçerseniz rahmetli Barkın Abi'nin dediği gibi patlarsınız...

Hem normal çok güçsüz olan 125 CC'lerden 900 CC'ye geçmek istiyorsunuz, hem de geçmek istediğiniz motor zaten başlı başına bir canavar. Yanlış ellerde ölüm makinesine dönüşebilir. Yanlış ellerden kastım siz değilsiniz. Bilmeden, bilinçsiz şekilde kullananlar...

Geçmek istiyorsanız geçin fakat asla ama asla eğitim almadan geçmeyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğitim derken nasıl alabiliyoruz eğitimi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı