12700H Turbo Boost sonucu FPS dalgalanması

İşletim sistemi
Windows 11

knk256

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Kuyumcu
RAM
16Gb 8.2 Kingston 3200mhz ddr4
SSD veya HDD modeli
512Gb 6000 okuma 4000 yazma
Ekran kartı
Rtx 3060 140W
Anakart
Acer
İşlemci
İ7 12700H
Merhaba arkadaşlar 12700H RTX3060(140W) Nitro 5 sahibiyim AC Valhalla oynarken fark ettim. (Full+Full ayarlarda) Turbo Boost açınca işlemcinin ekran kartı %40-80 arası sürekli dalgalanıyor güç olarak 130W'dan bir anda 50wa düşüyor ve FPS 60-30 arası anlık düşüyor. İşlemci Turbo Boost kapatınca 2.3GHz sabitleniyor ve ekran kartı %90'larda geziyor FPS 75-90 arası geziyor ve tabii ki sıcaklıklar daha düşük oluyor. Bunun nedeni nedir acaba Turbo Boost ile ekran kartı dalgalanmasının nasıl bir ilişkisi olabilir?

Laptop kullandığınız için boost yaptığınızda işlemciniz 95 dereceyi geçiyor ve throttle yapıyor. Throttle sırasında işlemci sıcaklığı düşürmek için performansını anlık olarak düşürüyor ve bu sayede soğuyor. Soğuduğu zaman yine eski boost hızında çalışıyor ve tekrar 95 dereceyi aştığında tekrar throttle yapıyor ve döngüye giriyor. Boost’u açmadığınızda işlemci hiç 95 dereceyi aşmıyor dolayısıyla hiç throttle ile karşılaşmıyorsunuz. Olay bundan ibadet. Çok isterseniz ThrottleStop programını indirebilirsiniz fakat işlemci için tehlikeli tavsiye etmiyorum. Boost’u kapatıp oynayın. Eğer illa açmak istiyorsanız laptop soğutucu baya bir işinizi görür.

Merhaba arkadaşlar 12700H RTX3060(140W) Nitro 5 sahibiyim AC Valhalla oynarken fark ettim. (Full+Full ayarlarda) Turbo Boost açınca işlemcinin ekran kartı %40-80 arası sürekli dalgalanıyor güç olarak 130W'dan bir anda 50wa düşüyor ve FPS 60-30 arası anlık düşüyor. İşlemci Turbo Boost kapatınca 2.3GHz sabitleniyor ve ekran kartı %90'larda geziyor FPS 75-90 arası geziyor ve tabii ki sıcaklıklar daha düşük oluyor. Bunun nedeni nedir acaba Turbo Boost ile ekran kartı dalgalanmasının nasıl bir ilişkisi olabilir?

Bende de aynısını yapıyorum hocam çözümü yok galiba.
Ayrıca hocam sizin cihazda boştayken Chrome gibi sekmelerde fan açıyor mu?

Bende de aynısını yapıyorum hocam çözümü yok galiba.
Ayrıca hocam sizin cihazda boştayken Chrome gibi sekmelerde fan açıyor mu?

Görmemişim kusura bakmayın evet cihazda aşırı ısı var Turbo Boost kapalı kullanıyorum o yüzden Chrome vs kullanırken fanlar çok az açılıyor.

Görmemişim kusura bakmayın evet cihazda aşırı ısı var Turbo Boost kapalı kullanıyorum o yüzden Chrome vs kullanırken fanlar çok az açılıyor.

Hocam bende ısınma hiç yok sadece fanlar hiç kapanmıyor nedense tuhafıma gitti ısınma yokken fan çalıştırması işlemciden kaynaklanıyor galiba bayağı güçlü çünkü işlemcisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı