Turbo Boost kapatmak zararlı mı?

Hakanoper

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. RTX 4060, i5 12400F sistemim var. FiveM bildiğiniz gibi CPU'yu yoruyor, 70-75 derece arası takılıyor galiba termal macundan ama Turbo Boost'u kapatınca FPS düşüyor ama sıcaklıklar 56-60 oluyor. Böyle oynamam bilgisayara zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. RTX 4060, i5 12400F sistemim var. FiveM bildiğiniz gibi CPU'yu yoruyor, 70-75 derece arası takılıyor galiba termal macundan ama Turbo Boost'u kapatınca FPS düşüyor ama sıcaklıklar 56-60 oluyor. Böyle oynamam bilgisayara zarar verir mi?

Tam tersi fayda sağlar CPU'nun ömrü artar

Ben 2022 den beri turbo boost kapalı kullanıyorum. İşlemcim 5600h. Cs de de ekran hz mi alıyorum yani 120 fps bana yetiyor. Diğer oyunlarda da 3 5 fps kayıp yaşıyorsun yerine göre ama sorun değil.
Sıcaklıklarda düşüyor ama oyundan oyuna değişiyor.
Örneğin turboyu kapattıktan sonra 90 dereceden 60 derecelere düşeceğini zannetme.
Mesela bende şuan turbo hala kapalı ama zor ve baba oyunlarda işlemcim yine 80 dereceleri görüyor.
Daha çok böyle sistem gereksinimi düşük oyunlarda daha net düşüş oluyor.

Mesela gow da yüksek ayarlarda oynarken turbo kapalı 80- 88 derece alıyorken turbo açıkken 92 derece alıyorum gibi gibi..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı