128 bit kalitedeki bir müziği 320 bit yapmak

Emre Yeşilyurt

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ben clipconverter.cc yardımıyla youtube'den bir çok müzik indirdim ama kalitesi 128 bit olanları 320 bit yapıpta indirdim. Bunun bir işe yaramadığını daha sonra öğrendim. 128 bit kalitedeki bir müziği 320 bit olarak indirmek müziğin kalitesini sadece görünüşte 320 bit yapıp, 128 bit kalitesinden de düşük ses mi veriyor? Yine 128 de kalıyor mu? Bir de yüksek kalite müzik indirebileceğim güzel siteler önerebilirseniz sevinirim. Konu doğru yerde mi bilmiyorum şimdiden teşekkürler.

Youtube Türkçe müziklerin çoğu (%95) 64-128Kbps kalite. Yabancı müzikler biraz daha bu konu da gelişmiş. Muyap başkanı ve yardımcısı müzikten anlayan değil de batak oynamayı becerebilen tip olduğundan malesef uzun seneler daha bu böyle. Hatta çoğu sanatçı kendi HD kayıtlarını özellikle ulaştırıp HD Muyap Youtube kanalına yükleme yapılmasını istesede Muyap'ın cevap; 'çohh yer gaplıyor gerehk yohg.'
Dediğin gibi 320Kbps indirmenin hiçbir faydası yok bunun için özel 320Kbps upload edilen forumlardan faydalanman gerek.
Örnek; Pop » New Album Releases

Teşekkür ederim peki ben 128 bit olanları 320 bit olarak indirdim ses kalitesi 128 inde altında bir şey olmadı demi 128 devam ediyor?

Eh işte, yani bozulmuştur diye tahmin ediyorum, sonuçta bilinmeyen bir dönüştürücüden hızlıca geçti? İşin teknik detayını çok iyi bilen mesela Mr_YAMYAM burada olsaydı kesin cevap verebilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…