Çözüldü 1280x1024 ekran, performans düşürür mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

batwan

Kilopat
Daha önce 1600x900 ekran kullanıyordum. Şimdi mecburen 1280x1024 ekran kullanıyorum ve PUBG'de FPS değerlerim ekran kartıma göre sıkıntılı.
Drop yiyorum ve ekran kartı kullanımım CPU kullanımına göre düşük kalıyor.
CPU kullanımı: %100.
Ekran kartı kullanımı: Değişkenlik gösteriyor.
Bunun yanı sıra sıcaklık değerlerim bir anda 70'in üstüne çıkıyor. Ve ekran kartından cızırtı tarzı bir ses geliyor.
Ekran kartı: RX 580 -8 GB.
CPU: i5-7400.
RAM: 8 GB 2400 MHz.
Bi yerde görüntü çözünürlüğü düştükçe oyun CPU'ya yüklenir gibi bir şey okumuştum. Doğru olabilir mi sizce?

Çözüm
O duyduğunuz şey doğru çözünürlük düşerse CPU'ya binen yük artar ve ekran kartını besleyemez. Buna darboğaz deniyor, 1080P oynamanız şart.
Evet duyduğunuz şey doğru. Çözünürlük azaldıkça işlemciye binen yük artacaktır.
Ek olarak duyduğunuz cızırtı tarzı ses "coil whine" olabilir. Youtube üzerinde bir çok video var. Örnek olarak dinleyip coil whine sorunu olup olmadığına kendiniz karar verebilir veya buraya video çekip yükleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı