1280x1024 Monitör DSR İle Ekran Kırpılma Sorunu

serdarogl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle

Bugün MSI GTX 1070 Gaming X serisi ekran kartı aldım ama tam performans alamıyorum. GPU kullanımı 75-80'de kalıyor. Belki daha da az. İşlemci Intel i5 6600K overclock 4.1 GHz hızında çalışıyor. Monitörüm kötü, 1280x1024 çözünürlükte. Degiştirene kadar kullanacağım. Ben de Nvdia DSR yapayım da ekran kartının tamamını kullanayım dedim ama ayarlıyorum bu sefer ekran kayıyor bir şey oluyor, yani çözünürlük artıyor ama kenarları göremiyorum. Mesela GTA oynarken harita gözükmüyor, kenarda kalıyor, yarısı gözüküyor gibi. Umarım anlatabilmişimdir. Ekran oranına göre düzgün DSR ayarını nasıl yaparım?

Merhaba ben konuyu açan arkadaşım, yazı yazamıyorum 1 gün engellenmişim. 4:3 oranda oldugunu nasıl anlayacağım? Masaüstü çözünürlükte oran yazmıyor, sadece çözünürlük yazıyor. Bir de 1440x1080 çözünürlük bulunmuyor, 1440x2560 var o da olmuyor maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu anlamak için basit matematik bilgisi yeterli. 800x600 çözünürlük 4:3 orandır. 200'ün 4 kartı x 200'ün 3 katı. En ve boy piksel sayılarının birbirine oranı 4 bölü 3 yani. Aynı orandaki diğer çözünürlükleri deneyin. Olmuyorsa da boşuna uğraşmayın, monitör alana kadar böyle idare edin. Ekran kartınızın %100'üne ihtiyacınız yok şu an. Uyarı aldıkça yeni üyelik açmaya devam ettiğinizde Sosyal'den daha uzun süre mahrum kalacaksınız, tavsiye etmiyorum çoklu üyelik açmanızı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı