12900k için sıvı soğutucu olarak ROG Ryujin 360 kullanılabilir mi?

Alpay1989

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Halihazırda 9900k ve sıvı soğutucu olarak ASUS ROG Ryujin 360 kullanıyorum. 12900k ve ROG Z690 F anakart satın almayı düşünüyorum. Tekrardan sıvı soğutucu almama gerek var mı emin olamadım. Okuduğum ve birkaç yerde incelediğim kadarıyla Z690 ROG anakartlarda hem 1700 hem de 1200 soket desteği var. Yani 1151 1200 soket destekli ROG sıvı soğutucu kullanan birisi Z690 ROG anakart ve 12. nesil işlemcide de bu sıvı soğutucuları kullanabilir demeye getiriyorlar sanırım. Yardımlarınızı bekliyorum =) teşekkürler.

Dediğinden bir şey anlamadım, ancak 9900K'dan 12900K'ya geçebilmek için LGA 1700 braketi bulman lazım. ASUS'a falan mail atsan belki gönderirler, ek aparat bulursan belki ondan da satın alabilirsin.

Dediğinden bir şey anlamadım, ancak 9900K'dan 12900K'ya geçebilmek için LGA 1700 braketi bulman lazım. ASUS'a falan mail atsan belki gönderirler, ek aparat bulursan belki ondan da satın alabilirsin.

ASUS ROG Z690 anakartlarda buna gerek olmadığını söylüyorlar. Yani elinizde halihazırda ROG ryujin 360 varsa ve yeni ROG Z690 satın aldıysanız kullanmaya devam edebilirsiniz diyorlar. ROG Z690 anakartlarda hem 1200 hem de 1700 desteği varmış. Kafam karıştı yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Link e bir bakın isterseniz sizde.

12900K ve ROG Ryujin kullanıyorum ASUS anakartlarda LGA 1200 ve LGA 1700 için delikler var. Montaj kitine gerek duymadan takabilirsin ama 12900K soğumuyor meret.

Ohh sonunda =) Çok teşekkür ederim. Bu sıvı soğutucu kaynaklımı yoksa işlemcinin kendisinden kaynaklımı dersiniz =)

ASUS ROG Z690 anakartlarda buna gerek olmadığını söylüyorlar. Yani elinizde halihazırda ROG ryujin 360 varsa ve yeni ROG Z690 satın aldıysanız kullanmaya devam edebilirsiniz diyorlar. ROG Z690 anakartlarda hem 1200 hem de 1700 desteği varmış. Kafam karıştı yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
link e bir bakın isterseniz sizde.

Yazan yeri bulamadım ama resimlerdeki fazla deliklerden anladım bi' imkan var gibi. O zaman kullanabilirsin.

Tabii bilmiyorum ne kadar soğutur, testlere falan göz atmak lazım.

Yazan yeri bulamadım ama resimlerdeki fazla deliklerden anladım bi' imkan var gibi. O zaman kullanabilirsin.

Tabii bilmiyorum ne kadar soğutur, testlere falan göz atmak lazım.
Teşekkürler ilgin için. Malesef herhangi bir test bulamadım daha. Technopat'a rica edicem umarım ilgilenirler. Yada şuan hali hazırda kullanan arkadaşların cevaplarını bekliyeceğim.

Teşekkürler ilgin için. Malesef herhangi bir test bulamadım daha. Technopat'a rica edicem umarım ilgilenirler. Yada şuan hali hazırda kullanan arkadaşların cevaplarını bekliyeceğim.

Listeme ekledim, benim de bazı taleplerim olacak konu açacağım.

İllaki yarın öbür gün bir sistem toplayacaklardır Ryujin ve 12900K ile. Veya en azından test eden çıkacaktır. Yabancı olarak ilgilenirsen bu video var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Listeme ekledim, benim de bazı taleplerim olacak konu açacağım.

İllaki yarın öbür gün bir sistem toplayacaklardır Ryujin ve 12900K ile. Veya en azından test eden çıkacaktır. Yabancı olarak ilgilenirsen bu video var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video'da direk Ruyijin 360 2 yi test edip deniyorlar. Yani bu soğutucuyu alırsan zaten direk 1700 soket destekli sıvı soğutucu almış oluyorsun. Bana gerekli olan Ruyijin 360 ın z690 ve 12. nesil işlemcide çalışıp çalışmayacağı.
Benim kullandığım model bu. Dediklerine ve yukardaki arkadaşın yazdığına göre bu modelleride z690 anakartlarda sorunsuz kullanabiliyormuşuz =)

Bu video'da direk Ruyijin 360 2 yi test edip deniyorlar. Yani bu soğutucuyu alırsan zaten direk 1700 soket destekli sıvı soğutucu almış oluyorsun. Bana gerekli olan Ruyijin 360 ın z690 ve 12. nesil işlemcide çalışıp çalışmayacağı.
Benim kullandığım model bu. Dediklerine ve yukardaki arkadaşın yazdığına göre bu modelleride z690 anakartlarda sorunsuz kullanabiliyormuşuz =)

Genelde yeni soket yeni braket gerektirdiği için, ekstra para veya mail atılması gerekebilir.

Ama ASUS'un böyle bir şey yapması iyi olmuş. LGA 1700 soket uyumu braket olmadan da var ise tertemiz şekilde kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı