12900KS vs 7900X

Normal CB23 skoru 31-32K civarlarındaydı diye hatırlıyorum 13700K'nın. Baya sınırlamışsın gibi geldi. Sıcaklıklar çok düşük zaten bence 90'a kadar zorlayabilirsin.

Aslında açınca gidiyor:

Ancak 70 derece üstüne çıkmak istemedim bu kasada, en azından bu fanlarla. Noctua fanlara geçip, M.2 SSD'ler için de ek fanlar almayı düşünüyorum.

70 derece ve 28K Cinebench23 skoru, bu kasa + işlemci için ideal.

Senin SSD'ler ya pişiyor ya da hamamda yaşıyor. Büyük ihtimal kötü sensör.

Senin SSD'ler ya pişiyor ya da hamamda yaşıyor. Büyük ihtimal kötü sensör.

SSD'ler fazla ısınıyor maalesef, aktif soğutma gerekli böyle küçük kasalarda. Bir de MSI anakartın içinden çıkan termal padler ince ve kalitesiz, büyük ihtimal arada boşluk kalıyor SSD ile.

Tavsiyeleriniz nedir? Veya kendime rehber olarak gorebilecegim bir kaynak var mi?
Hocam işlemci seçimi gayet doğru. Ancak Z690 anakartlara daha uygun para verin. Ayrıca h170i ile 360mm kaliteli bir soğutucu arasında 1 derece fark etmez gibi. Amacınız render değilse ayrıca 13700kf de olabilir aslında. Ama şu işlemcileri görünce acele edip 7900x aldığıma pişman oldum.

Şuan kullandığınız işlemci arasında pek fark yok bence bu kadar masrafa girip geçmenize gerek yok. İleri ki nesillerde geçmeyi düşünebilirsiniz belki. Elinizde 12400 12100 gibi işlemciniz olsa 13700k'ya geçmek baya iyi olabilirdi de şimdi anakart + işlemci alacaksınız hiç değmez. 5900x yani fazlasıyla yeterli bir işlemci.

Imkan varken ve almisken en iyilerini almak daha mantikli degil mi? Topladigim sitede sogutucu seceneklerinde pek guzel seyler yok o yuzden baya kararsizim. Islemci asiri isiniyormus o yuzden sogutucu konusunda bilgili nokta tavsiyeye ihtiyacim var.
Sistemi aldigimdan beri pismanim. Ben sahsen 5900Xden memnun degilim. O yuzden degistiriyorum.

Neden pişmansınız bilmiyorum ama Intel geçmektense Ryzen 7000 geçip en azından birkaç sene anakartın işlemci desteği almasını düşünebilirsiniz. 13. nesil muhtemelen bu anakartların son nesli olacak ölü yatırım olur bu kadar para vermişken. Bana kalsa ben ikisine geçmem ekran kartını yükseltirdim ama sonra işlemci yükseltme düşünülür.

5950X ve 5900X işlemcileri stabil değil çözüldüğü söylensede hala garip mavi ekran sorunları var sentetik testler ile gerçek dünya testleri birbirini tutmuyor maalesef bizimde kurgu bilgisayarımız 5950X ve kullanan arkadaş donmalarda kasmalardan deliye dönmek üzere aynı kasanın alternatifi olarak Intel Core i9-12900Klı kasamız ( RAM'lerine kadar aynı kasa sadece anakart ve işlemci değişik) sorunsuz çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…