12v 1 amper ile akü kaç saate şarj olur?

Bende de 20 yıllık civic var, tek marşta çalıştı benzer durumlarda ama sen aracını daha iyi bilirsin tabii.

Neyse hocam sağ olun 3 gün beklicektim şarjda eger demeseydiniz sabah ilk işim arabayı çalıştırmak olacak.

Vallha çalıştı araba hiç beklemezdim bu arabadan :D 1 gün beklemek yetti hocam.
 
Son düzenleme:
Neyse hocam sağ olun 3 gün beklicektim şarjda eger demeseydiniz sabah ilk işim arabayı çalıştırmak olacak.

Vallha çalıştı araba hiç beklemezdim bu arabadan :D 1 gün beklemek yetti hocam.
Hocam, 24 saatte 1 amperlik şarj cihazıyla en az 24 amper-h olarak aküde mevcut şarjla biriktiği için (marşı basamadığı halde bu aküde en az 15-20 A olmalıdır) aracınız bu nedenle kolayca çalışmıştır. Koç-taş'da akü şarjı için araç aksesuarları kısmında çok uygun akü şarj cihazları satılıyor, oradan da satın alabilirsiniz.

Düşük amperle (0.5- 1 A gibi) akülerin şarj edilmeme durumu yoktur, ancak şarj akımı 12 volt olursa 12-12=0 volt fark olmadığında aküden hiçbir bir şarj akımı geçemez, 12'nin üzerindeki voltajlarda geçen akım oranında şarj akımlarıyla aküler şarj olur.

12+5=17 volt da ideli olan 14.4 volta göre biraz yüksek değerdir. 2 adet 12 volt olarak seri bağlı PSU'lu olan şarjda; voltaj ve amper fazlalığı yüzünden akü içten zarar görebilir, aküyü aşırı akım ve voltajla kaynatıp serpantinlerinde (veya kurşun filizli preslenmiş plakalarında) döküntülere neden olabilir. Zaten aşırı akımda PSU'ların akım koruma/kısa devre cihaz iç korumaları devreye girip bu şarj akımları otomatik olarak kesilebilir. 7 amperi çok net veren trafo-köprü diyotlu redresörle (evdeki montajlı haliyle) yine şarj edilebilir. Ancak 1 amperle de çok uzun sürelerde uygun olan akü şarjı yine yapılabilir.

* 12 volt, 72 A-h araç akü şarjı için; 12+2.4=14.4 volt (% 20 daha fazlası) şarj amperi olarak %10 'u olan en fazla 72/10=7.2 A ile kaynama, su kaybı ve iç hasar oluşmadan çok güvenle şarj yapılabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Hocam, 24 saatte 1 amperlik şarj cihazıyla en az 24 amper-h olarak aküde mevcut şarjla biriktiği için (marşı basamadığı halde bu aküde en az 15-20'a olmalıdır) aracınız bu nedenle kolayca çalışmıştır. Koç-taş'da akü şarjı için araç aksesuarları kısmında çok uygun akü şarj cihazları satılıyor, oradan da satın alabilirsiniz.

Düşük amperle (0.5- 1'a gibi) akülerin şarj edilmeme durumu yoktur, ancak şarj akımı 12 Volt olursa 12-12 = 0 Volt fark olmadığında aküden hiçbir bir şarj akımı geçemez, 12'nin üzerindeki voltajlarda geçen akım oranında şarj akımlarıyla aküler şarj olur.

12+5 = 17 Volt da IDE'li olan 14.4 Volta göre biraz yüksek değerdir. 2 adet 12 Volt olarak seri bağlı PSU'lu olan şarjda; voltaj ve amper fazlalığı yüzünden akü içten zarar görebilir, aküyü aşırı akım ve voltajla kaynatıp serpantinlerinde (veya kurşun filizli preslenmiş plakalarında) döküntülere neden olabilir? Zaten aşırı akımda PSU'ların akım koruma/kısa devre cihaz iç korumaları devreye girip bu şarj akımları otomatik olarak kesilebilir. 7 amperi çok net veren trafo-köprü diyotlu redresörle (evdeki montajlı haliyle) yine şarj edilebilir. Ancak 1 amperle de çok uzun sürelerde uygun olan akü şarjı yine yapılabilir.

* 12 Volt, 72 a-h araç akü şarjı için; 12+2.4=14.4 Volt (% 20 daha fazlası) şarj amperi olarak %10'u olan en fazla 72/10=7.2 a ile kaynama, su kaybı ve iç hasar oluşmadan çok güvenle şarj yapılabilir. Kolay gelsin.

Sağ olun hocam üşenmeden uzun uzun yazdınız için:D ama yeni akü alacağım artık pek güvenmiyorum aku bittikden sonra idare etsin yeter diye şimdilik şarj ettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı