Arduino'ya 12V verilir mi?Arduino UNO'yu beslemek için adaptör almak istiyorum elektrik temelim fazla olmadığı için hangisini almak doğru olur bilemedim. Bu ikisi arasındaki fark nedir, önemli midir?
Arduino'ya 12v verilir mi?
Klasik telefon şarj adaptörü veya 5V veren herhangi bir adaptör kullanabilirsin.
Arduino UNO'yu beslemek için adaptör almak istiyorum elektrik temelim fazla olmadığı için hangisini almak doğru olur bilemedim. Bu ikisi arasındaki fark nedir, önemli midir?
Vın pinlerinden 20V'a kadar gerilim uygulanabiliyor, problem yok laptop adaptörü bile kullanabilir problem yok, USB girişinden de 5.5v giriş yapılır. 12v 2A kullanmasında hiçbir sakınca yok.
Daha fazla amperden zarar gelmez ama 20V'a kadar besleyebilirsiniz Arduino UNO'yu. 20v geçmeyin yeter, kaç amper olduğu fark etmez.
Oradanda 20v'a kadar besleyebiliriz hocam vin ile aynı kapıya çıkıyorlar.Jack girişinden besleyecek büyük ihtimalle ondan dolayı 5V demiştim.
Oradanda 20V'a kadar besleyebiliriz hocam vin ile aynı kapıya çıkıyorlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.