12V 2A Cihaz İçin Batarya Seçimi

39004

Kilopat
Arkadaşlar kendime Bluetooth bir hoparlör yapmak için bir amplifikatör kartı aldım 12V 2A bir adaptör ile çalışıyor. Ben bunu Li-ion bir batarya ile beslemek istiyorum ancak batarya seçimini nasıl yapayım diye düşünüyorum. Kaç Volt ve kaç mAh olması gerektiğini söyleyecek birisi çıkar mı? Veya Step up modül mü kullanmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalın laptopların çoğunda 18650 Li-on pil kullanılır. Bunlar tam şarjdayken 4.2V ya da biraz fazla gerilime sahiptir, bende 4.3V olan da mevcut. Bunları boost converter ile kullanabilirsin ama kullanacağın pili seçerken o pile ait data sheet yani sahip olduğu özellikleri belirten dökümanı google'da bulman gerekir. Pile göre bazıları yüksek akım verebilirken (elektronik sigara pilleri gibi) bir kısmı o akım değerlerine ulaşamaz. Marka pillerin tamamına yakını(18650) 2A'i ^4.2V'da sağlayabilecektir. 2 tanesini seri bağlayıp 8.4 volta çıkıp voltajı 12V'a çıkarabilirsin.

Boost converterlarda gerilimi arttırmanı sağlayan vida olur, voltmetre bağlayıp 12V'a gelince durabilirsin.
mAH hoparlörü kullanma süreni etkiler. Ne kadar büyük o kadar uzun. Mesela 12V gerilime sahip bataryada 2A akım çekeceksen batarya kapasitesi 2000mAH ise seni maks. 1 saat götürür.

12V akülere de bakabilirsin. Ya da müzik setin varsa bluetooth alıcılar da mevcut, AUX girişine bağlanabilecek.

Dostum bende bir hoparlör yapıyorum ve yardımlaşsak güzel olur ikimiz adına da. Bana ulaşabilirsen sevinirim. Instagram @bilalsagirli burdan yazarsan sevinirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı