Müşteri hizmetleri modemin günde yüzlerce kez kapanıp açıldığını söyledi. Sinyal yüzlerce defa gitmiş. Aslında modemin online ışığı hiç yanmadı ve power ışığı hiç sönmedi. Ben power ışığı sürekli yandığı için adaptör veya güç kaynaklı tüm olasılıkları kafamdan elemiştim. Gelen sinyalde sorun aramıştım. Modem açık olmasına rağmen güç kaynağından dolayı sıkıntılar olabiliyormuş demek ki.
Büyük ihtimal adaptörde bir sıkıntı oldu, ekte değil.
Adaptörün içerisinde bulunan çıkıştaki kapasitör kapasitesini kaybetmiş bu yüzden çok dalgalanan bir voltaj modeme gitmiş. Benim yaptığım ince kablolu ek te voltaj düşümünü artırmış. Bu ikisi birleşince modeme gitmesi gereken 12V, 11V'lara kadar düşmüş ve dalgalanmış. Sorun bundan kaynaklanmış.
Düzgün bir adaptör kullanmak ve ince bir kablo ile ek yapmak yerine kablonun tamamını daha kalın bir kablo ile değiştirmek daha sağlıklı olacaktır. Tabi hiç kablo değiştirmeden orijinal adaptör ve kablosuna ellememek en sağlıklısı.