PSU seçerken çok önem vermemiştim. Birazda maddiyat eksikti PSU için o yüzden hadron marka 600W'lık PSU aldım ilk ay sıkıntı yoktu ikinci ay da ekran kartına ciddi yük bindirecek oyunları açmamaya başladı bilgisayar oyun açılıyor donuyor 30 saniye sonra kapanıyor öğrendim ki +12V kanalından 320W veriyormuş PSU bilgisayarın yanma bozulma riski var mıdır? Yeni bir PSU alacağım RX 590 icin ne onerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Klâsik duyurumu yine yapayım;
Hadron, Bross, Wozlo, PowerBoost, GameBooster, Frisby, Everest gibi dandirikuytirik markaların hepsi aynı şeyin laciverdi alınmaz!
600 Watt güç kaynağı sadece 320 Watt güç verebiliyorsa verimliliği yaklaşık %50-55'tir. Çok düşük bir verimlilik. Hem işinizi görmüyor hem elektrik faturanızı şişiriyor.
Size özel olarak yazmıyorum. Sosyalde defalarca yazıldı ama burayı sonradan görüp okuyacaklar için bir defa daha yazalım. Çok yüksek performans alacağınızı zannederek bütün paranızı ekran kartına basıyorsunuz. Sonra para kalmayınca merdiven altı üretim güç kaynakları, kasalar, çevre parçaları alıyorsunuz. Hem paranıza yazık oluyor, hem keyfiniz kaçıyor. Her parçanın kaliteli olduğu dengeli sistemler kurun. Daha az FPS alın ama ne paranız ne zamanınız boşa gitmesin.
Pc yi yük altında bırakmadan kullanabilirsiniz. Örnek oyun oynamadan , sadece internette dolaşarak.
Kararlı doğrultucu mekanizmalarının olmadığını düşünüyorum o PSU da . O yüzden ilk anakart girişleriniz yanacaktır, yansa bile diğer elemanlara ulaşmadan kırılma noktasında durucaktır.