12V nasıl 5V'a çevirilir?

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Merhaba. Ben monitörün arkasına sabitlemek için 2m şerit led alıp yapıştırdım. En son ledin 4 pin olan ucunu 12V olan anakarta taktıktan sonra ledin fazla ısınması nedeniyle volt değerlerini kontrol ettim. LED 5V, anakart 12V imiş. Bu anakarttan gelen akımı nasıl 5V yaparım? Anakart Gigabyte B450 Gaming X.

Sağolun hocam, araştırayım biraz. Anakarta zarar vermez değil mi?

Merhaba,

Anakarta girişiniz yok zaten sadece besleme ve programlama için anakarttan lede çıkışınız var.

Not: Direnç gibi yöntemler önerilirse kabul etmemenizi tavsiye ederim. Regülatör en uygun seçenek olacaktır.

Kolaylıklar, sağlıklı günler.

Hocam 4 kablo var biri 12V diğerleri R G B kabloları. Sadece 12V olan yere mi regülatör takmalıyım yoksa hepsine mi?

Hocam 4 kablo var biri 12V diğerleri R G B kabloları. Sadece 12V olan yere mi regülatör takmalıyım yoksa hepsine mi?
Merhaba,

Regülatör bir artı ve ortak bacakta bir eksi alır. Çıkış olarak bir artı ve ortak bacaktaki eksiyi kullanacaksınız.

Yani sadece + ve - vermelisiniz regülatöre. Elektronikçi de yardımcı olacaktır mutlaka sorun ki herhangi bir zarar görmeyesiniz.

Kolaylıklar.

Çok teşekkür ederim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…