13.000 TL Sistem Toplama

• Konuyu başlatan spkyc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.644

spkyc

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bu haftasonu oyun yayınları, video editing ve tabi ki render için bir bilgisayar toplayacağım. Bunun için sizlere birkaç sorum olacak.

Planımdaki sistem şu şekilde;

Anakart: MSI Z270 Gaming M5
İşlemci: Intel Core i7 7700K
Ekran Kartı: MSI GTX1080 Gaming X 8GB
Bellek: Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance LED Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15
SSD: Samsung 250GB 960 EVO PCIe M.2 SSD
HDD: Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB
Soğutma: Cooler Master MasterLiquid Pro 240 240mm Radyatör Mavi LED
Güç Kaynağı: Corsair RMx Serisi 80 Plus Gold 750W Full Modüler
Kasa: Cooler Master Mastercase Pro 5 MidT
Monitör: BenQ XL2430 24" 144hz 1ms
Webcam: Logitech C920 HD

Sistemi Vatan'dan toplayacağım, tavsiyeler buna göre olursa sevinirim. Monitör ve webcam bütçeye dahil.

Kafamdaki soru işaretleri;

1- En az bilgimin olduğu konu güç kaynakları olduğu için önce bunu soracağım, bu sistem için uygun mudur? Farklı tavsiyelerinizi de alırım.
2- Bellek için şimdilik 16 GB yeterli diye düşünüyorum. Ama olur da ileride 32'ye yükseltmek istersem, 4 kanaldan 8'er GB belleklerle iyi verim alır mıyım?
3- Kasa olarak Mastercase Pro 5 işimi yeterince görür mü, Master Maker 5 alsam daha iyi mi olur? Aradaki fiyat farkına değer mi?
4- Monitör olarak "ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD" ile seçtiğim BenQ arasında kaldım. İncelemelere göre BenQ'yu daha çok beğendim ama aralarında 500 600 lira kadar fark var. Sizce hangisini seçmeliyim?
5- Mevcut monitörümü 2. monitör olarak kullanacağım. Chat sayfasını ve yayını kontrol etmek için. Monitörüm BenQ G2220HDA ve VGA çıkışlı. Dark'ın "DP to VGA" çeviricisi işimi görür mü? 1080p yırtılmasız bir görüntü alsam benim için yeterli.
6- Bu sistem sitede 12.946 TL'ye denk geliyor. Alışverişi mağazadan yapacağım, değişiklik gösterir mi?

Sanırım şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe ekleme yapabilirim. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bu haftasonu oyun yayınları, video editing ve tabi ki render için bir bilgisayar toplayacağım. Bunun için sizlere birkaç sorum olacak.

Sistemi Vatan'dan toplayacağım, tavsiyeler buna göre olursa sevinirim. Monitör ve webcam bütçeye dahil.

1- En az bilgimin olduğu konu güç kaynakları olduğu için önce bunu soracağım, bu sistem için uygun mudur? Farklı tavsiyelerinizi de alırım.
2- Bellek için şimdilik 16 GB yeterli diye düşünüyorum. Ama olur da ileride 32'ye yükseltmek istersem, 4 kanaldan 8'er GB belleklerle iyi verim alır mıyım?
3- Kasa olarak Mastercase Pro 5 işimi yeterince görür mü, Master Maker 5 alsam daha iyi mi olur? Aradaki fiyat farkına değer mi?
4- Monitör olarak "ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD" ile seçtiğim BenQ arasında kaldım. İncelemelere göre BenQ'yu daha çok beğendim ama aralarında 500 600 lira kadar fark var. Sizce hangisini seçmeliyim?
5- Mevcut monitörümü 2. monitör olarak kullanacağım. Chat sayfasını ve yayını kontrol etmek için. Monitörüm BenQ G2220HDA ve VGA çıkışlı. Dark'ın "DP to VGA" çeviricisi işimi görür mü? 1080p yırtılmasız bir görüntü alsam benim için yeterli.
6- Bu sistem sitede 12.946 TL'ye denk geliyor. Alışverişi mağazadan yapacağım, değişiklik gösterir mi?

Sanırım şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe ekleme yapabilirim. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.
1-uygun
2-alırsınız sıkıntı olmaz
3-işini görür
6-gösterebilir ama çok oynamaz

Ekranlar için youtubetan video bakıp inceleyin derim

Vatan'dan toplayacağım demişsiniz ama yüksek miktarlı indirim kuponu gibi bir durumunuz yoksa alttaki sistemi bence inceleyin. 13.000 ₺ az para değil pek çok insan için. Almışken bu paranın karşıladığı en iyi sistemi almayı isteyebilirsiniz.

Sizin sistem özellikle monitör bakımından o bütçe için zayıf göründü bana.
Koyduğum işlemci soğutucu size overclock imkanı dahi tanır. Oldukça iyi bir performansı var. En aşağıya örnek bir inceleme linki koyacağım siz onun gibi diğer incelemeleri de araştırabilirsiniz. Uzun süreli problemsiz ve güvenilir kullanım açısından hava soğutma öneririm. Pompa arızası ya da sızdırma riski olmaz, ekstradan pompa gürültüsü çekmezsiniz.
RM750x çok kaliteli bir PSU'dur, gerek stabilizasyon gerek bileşen kalitesi bakımından. Zaten 80+ Gold ve tam modüler olduğu da belli. Benim koyduğum PSU'da onun bir muadili denebilir. Aşağıya bu PSU'nun da incelemesini koyuyorum, test sonuçlarına bakabilirsiniz. Ekran kartı, HDD, SSD daha avantajlı fiyata almak adına inventus'tan koymadım. SSD'nin stoğu da yoktu zaten yanlış bakmadıysam. Ayrıca İnventus PC toplamak için Türkiye'de tercih edebileceğiniz belki de en güvenilir firma olabilir, kapıda ödeme seçeneği de mevcut.

Toplam tutar: 12.080 ₺ civarı.

Monitör: (144 hz doğal, OC ile 165 hz - IPS panel - 4 ms - G-Sync - 1440p yani 2K)
TEKNOLOJİ ANKARA Online Alışveriş, Bilgisayar, Notebook, Cep Telefonları, Ev Elektroniği | VIEWSONIC 27 XG2703-GS 4Ms M.M,Pivot HDMI,DVI Gaming Monitör Siyah
Ekran Kartı: GIGABYTE Nvidia 8GB GTX1080 GAMING G1 GDDR5 256 Bit GV-N1080G1-GAM-8GD HDMI DVI-D 3xDP Ekran Kartı Gigabyte
HDD: Toshiba P300 High Performance 3.5" Sata 3.0 2TB Sabit Disk Fiyatı
SSD: Samsung 960 EVO 250GB 22x80mm PCIe M.2 NVMe Masaüstü SSD MZ-V6E250BW

pht.png

PSU inceleme (aşağılara doğru testleri mevcut): JonnyGURU - FSP Hydro G 750W
İşlemci Soğutucu inceleme: Phanteks PH-TC14PE Review

Son düzenleme:
Dell S2417DG 23.8" 1ms 165Hz (HDMI+Display+4xUsb3.0 ) G-Sync Fiyatı

ASUS STRIX-GTX1080TI-O11G GAMING 11GB DDR5 352Bit En Uygun Fiyatlarla UzmanlarPC de

logo.jpg

Ürün TipiÜrün İsmiAdetBirim Fiyatı
İşlemciIntel Core i7 8700K 3.7 Ghz 12 Mb 1151p V21399,00 USD + KDV
AnakartMSI Z370 Krait Gaming 4000 Mhz(OC) 1151p V2 ATX1180,25 USD + KDV
BellekCorsair 16GB(2x8GB) Vengeance Led DDR4 3000mhz CL151223,51 USD + KDV
Sabit DiskSeagate 2TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST2000DM006)170,20 USD + KDV
SSD DiskSamsung 250GB 960 Evo NVMe M.2 Sata 3200/1500 (MZ-V6E250BW)1118,17 USD + KDV
KasaCoolerMaster MasterCase Pro 5 MidTower Modüler Kasa1166,32 USD + KDV
Güç KaynağıAerocool KCAS 750W 80+ Gold Aktif PFC RGB Fanlı Güç Kaynağı1104,00 USD + KDV
İşlemci SoğutucuCoolerMaster Nepton 280L (Su soğutma) CPU Soğutucusu 280mm radyatör1127,92 USD + KDV
[TBODY] [/TBODY]
Genel Toplam :6.179,08 TL
[TBODY] [/TBODY]
www.sinerji.gen.tr üzerinde oluşturulmuştur.

logo.jpg

Ürün TipiÜrün İsmiAdetBirim Fiyatı
İşlemciIntel Core i7 8700K 3.7 Ghz 12 Mb 1151p V21399,00 USD + KDV
AnakartMSI Z370 Krait Gaming 4000 Mhz(OC) 1151p V2 ATX1180,25 USD + KDV
BellekCorsair 16GB(2x8GB) Vengeance Led DDR4 3000mhz CL151223,51 USD + KDV
Sabit DiskSeagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST1000DM010)144,44 USD + KDV
SSD DiskSamsung 250GB 960 Evo NVMe M.2 Sata 3200/1500 (MZ-V6E250BW)1118,17 USD + KDV
KasaCoolerMaster MasterCase 5 GM 750W 80+ Bronze Modüler PSU SuperMidTower Kasa1209,52 USD + KDV
İşlemci SoğutucuCoolerMaster MasterLiquid Lite 120mm Sıvı soğutma163,54 USD + KDV
[TBODY] [/TBODY]
Genel Toplam :5.507,83 TL
[TBODY] [/TBODY]
www.sinerji.gen.tr üzerinde oluşturulmuştur.

Son düzenleme:
1-uygun
2-alırsınız sıkıntı olmaz
3-işini görür
6-gösterebilir ama çok oynamaz

Ekranlar için youtubetan video bakıp inceleyin derim
Teşekkürler.

Vatan'dan toplayacağım demişsiniz ama yüksek miktarlı indirim kuponu gibi bir durumunuz yoksa alttaki sistemi bence inceleyin. 13.000 ₺ az para değil pek çok insan için. Almışken bu paranın karşıladığı en iyi sistemi almayı isteyebilirsiniz.

Sizin sistem özellikle monitör bakımından o bütçe için zayıf göründü bana.
Koyduğum işlemci soğutucu size overclock imkanı dahi tanır. Oldukça iyi bir performansı var. En aşağıya örnek bir inceleme linki koyacağım siz onun gibi diğer incelemeleri de araştırabilirsiniz. Uzun süreli problemsiz ve güvenilir kullanım açısından hava soğutma öneririm. Pompa arızası ya da sızdırma riski olmaz, ekstradan pompa gürültüsü çekmezsiniz.
RM750x çok kaliteli bir PSU'dur, gerek stabilizasyon gerek bileşen kalitesi bakımından. Zaten 80+ Gold ve tam modüler olduğu da belli. Benim koyduğum PSU'da onun bir muadili denebilir. Aşağıya bu PSU'nun da incelemesini koyuyorum, test sonuçlarına bakabilirsiniz. Ekran kartı, HDD, SSD daha avantajlı fiyata almak adına inventus'tan koymadım. SSD'nin stoğu da yoktu zaten yanlış bakmadıysam. Ayrıca İnventus PC toplamak için Türkiye'de tercih edebileceğiniz belki de en güvenilir firma olabilir, kapıda ödeme seçeneği de mevcut.

Toplam tutar: 12.080 ₺ civarı.

Monitör: (144 hz doğal, OC ile 165 hz - IPS panel - 4 ms - G-Sync - 1440p yani 2K)
TEKNOLOJİ ANKARA Online Alışveriş, Bilgisayar, Notebook, Cep Telefonları, Ev Elektroniği | VIEWSONIC 27 XG2703-GS 4Ms M.M,Pivot HDMI,DVI Gaming Monitör Siyah
Ekran Kartı: GIGABYTE Nvidia 8GB GTX1080 GAMING G1 GDDR5 256 Bit GV-N1080G1-GAM-8GD HDMI DVI-D 3xDP Ekran Kartı Gigabyte
HDD: Toshiba P300 High Performance 3.5" Sata 3.0 2TB Sabit Disk Fiyatı
SSD: Samsung 960 EVO 250GB 22x80mm PCIe M.2 NVMe Masaüstü SSD MZ-V6E250BW

Eki Görüntüle 276099

PSU inceleme (aşağılara doğru testleri mevcut): JonnyGURU - FSP Hydro G 750W
İşlemci Soğutucu inceleme: Phanteks PH-TC14PE Review
Öncelikle teşekkürler. Yorumunuzdan sonra inventus'la ilgili yorumları inceledim ve aklım direk oraya kaydı. Vatan için ne kadar kötü yorum varsa inventus için de o kadar iyi yorum var. Ekran kartı konusunda fazla seçenek olmasa da buradan sipariş vermeyi düşünüyorum.

Yorumunuza gelince; evet monitörü özellikle seçtim, daha çok rekabetçi oyunlar oynayacağım için standart 1 ms olmasını istiyorum. Keza 24 inch de benim için ideal, 27'ye alışmak istemiyorum. 24 bile büyük geliyor bana. :)

aa.jpg

Şu şekilde yeni bir sistem tasarladım,
7- Buradaki kasaları bilmiyorum o yüzden tavsiyenizi alırım.
8- MSI 1080 Gaming X ile Asus Strix 1080 arasında fark var mıdır?
9- Bir de anakart tavsiyesi isteyeceğim. MSI olsun istiyorum ama çok fazla çeşit var ve farklarını bilmiyorum. İleride SLI yapacağımı sanmıyorum.

-Z370 Gaming Pro Carbon
-Z370 Gaming M5
-Z370I Gaming Pro Carbon
-Z370 Krait Gaming
-Z370 SLI Plus
-Z370 Tomahawk
-Z370-A Pro

Bu kartların farkını özetleyebilirseniz minnettar olurum.

Yazı editleme tuşu bulamadım. Anakart illa MSI olacak diye bir şey yok bu arada, Asus da olabilir.

GTX 1080 alacaksan benim önerdiğim mönitörü alabilirsin. 165 Hz 1 Ms G-Sync özelliği var. Anakartlar konusunda SLI yapmayacaksan, detaylara çok takılmıyorsan ve çok ağır overclock işlemleri yapmayacaksan. Çokta bir farkı yok. MSI Krait öneririm. Ne tepelerde ne de diplerde ortalarda bir yerlerde. Özellikleri ve görüntüsüyle benim favorim.

7) PHANTEKS PRO M TEMPERED GLASS BLACK Enthoo Pro M (PH-ES515PTG_BK) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
Kasa önerim budur. Ön tarafının mesh olması (hava akışına olumlu katkı yapar), üst kısmının sıvı soğutma takmaya müsait olması, penceresinin tempered glass olması ve genel olarak estetik bir kasa olması sebebiyle güzel bir kasadır. Beraberinde 1 adet 14 cm egzoz fanı geliyor; sıvı soğutmayı üst tarafa takarsanız iyi olur, ön tarafa da 2 adet 14 cm PWM özellikli fan alırsanız çok faydalı olur soğutma açısından.
8) İkisi de soğutma açısından çok iyi modeller, ucuz olanı alın derim. Aynı fiyattalarsa da Strix tercih edebilirsiniz.
9) MSI Anakartları karşılaştıracak olursak, Z370I olanlardaki o I ibrasi mini ITX anakart olduğunu belli eder yani onu direkt olarak eleyin. Z370 A Pro alt segment kalıyor, onu da eleyin. SLI Plus, Tomahawk ve Krait Gaming arasında çok fiyat farkı olmadığı için bunlar direk aynı segment anakartlardır. Tomahawk'ın ses yongası bir tık daha düşük onun dışında OC kapasiteleri gibi özellikler bakımından çok fark olacağını hiç sanmıyorum. Görüntü açısından Krait Gaming hoşunuza gidiyorsa alınabilir gayet.
Gaming M5 ve Pro Carbon AC anakartları bir tık üst segmente kayıyor. Ciddi manada bir overclock yapmayacaksanız bu anakartlara da yönelmeye çok gerek yok. Zaten OC kapasiteleri arasında aşırı fark olduğunu da zannetmiyorum, hepsinde 10 adet güç fazı görünüyor ayrıca anakart üzerindeki soğutma blokları hakkında karşılaştırmalı bir kaynak bulamadım ama onların da arasında fark olmadığını zannediyorum.
Asus'ta da aynı fiyat segmentlerinde söylediklerim geçerlidir diye düşünüyorum. Yine de anakartların sitesinden üzerlerindeki port sayısı gibi özelliklere bakarak ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığına göre seçim yapabilirsiniz. Çok pahalı bir anakart seçmenize gerek yok. Zaten 5 GHz'e bu anakartlarla ve silikonu kaliteli denk gelmiş bir işlemciyle çıkarsınız, ondan sonrasında anakart değil işlemci soğutucu sınırlar muhtemelen.

Monitör olarak 24 inç ve 1 ms istiyorsanız KasaKasa'nın da önermiş olduğu Dell S2417DG modeline bakabilirsiniz. O da 2K, 144/165 hz ve G-Sync özelliklerine sahip, ama TN panel.

Dell S2417DG Gaming LED Monitör

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı