13.000 TL'ye AORUS-3600 RTX 3060Ti sistem alınır mı?

cihan786

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. 13 bin civarı bütçem var. gaming.gen.tr'de bu sistemi buldum. Malum dolar kurunda 3060 Ti'lı diğer sistemler 15K'dan falan başlıyor. Bu sistemle ilgili çekincelerim;
  1. Gigabyte 3060 Ti vision modeli nasıldır? Sıcaklık takıntım biraz vardır. Geçen günlerde aynı fiyatta MSI 3060 Ti Trio olan sistemi kaçırdım mesela. MSI fanı %40 civarlarında tutarken sıcaklığı 60'larda tutabiliyordu. Gigabyte vision kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
  2. Anakart çok giriş seviyesi ama OC falan yapmam büyük ihtimal, anakart yeter mi? Belki AMD'nin yeni işlemcileri çıkınca ona geçerim ne de olsa AM4 desteklemeyecek diye düşündüm.

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar herkese. 13 bin civarı bütçem var. gaming.gen.tr'de bu sistemi buldum. Malum dolar kurunda 3060 Ti'lı diğer sistemler 15K'dan falan başlıyor. Bu sistemle ilgili çekincelerim;
  1. Gigabyte 3060 Ti vision modeli nasıldır? Sıcaklık takıntım biraz vardır. Geçen günlerde aynı fiyatta MSI 3060 Ti Trio olan sistemi kaçırdım mesela. MSI fanı %40 civarlarında tutarken sıcaklığı 60'larda tutabiliyordu. Gigabyte vision kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
  2. Anakart çok giriş seviyesi ama OC falan yapmam büyük ihtimal, anakart yeter mi? Belki AMD'nin yeni işlemcileri çıkınca ona geçerim ne de olsa AM4 desteklemeyecek diye düşündüm.

Şimdiden teşekkür ederim herkese.
İşlemciyi 5600X yapmanı, anakartı B550 çipsetli bir anakartla değiştir.

1- Vision soğutması iyidir, yine ekran kartı sıcaklıkları 70'in üstüne çok çıkmayacaktır.
2- Anakart milli anakartımız ama ben bu segmentte B450 anakart değil, B550 anakart tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anakartın kullanılmasının nedeni aslında bariz şekilde sistem fiyatını düşürmek. Eğer anakart değişimi yapabilirseniz yapmanızı tavsiye ederim.

Ondansa bunu alıp özelleştirip anakart ve ssd değiş

Ekran kartı ASUS Phoenix, tek fanlı RTX 3060 alınmaz.

@cihan786

Ekran kartı bir tık daha kötü, ancak parça kalitesi daha yüksek.

Anakart --> B550M S2H
RAM --> G.Skill 16 GB(2x8) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16
PSU --> Corsair 650W CV Series CV650 Dual EPS 80+ Bronze

Bu sisteme bir de işlemci soğutucu alın. ID-Cooling SE 224 XT soğutucunun fanını çıkarıp yerine 2 tane Arctic P12 fan takabilirsiniz. Veya kolaya kaçarak özelleştirmedeki Cooler Master Hyper 212 Sprectrum tercih edin.

GamingGen en uygun fiyata hazır sistem veren firma. Ancak olumsuz bir tarafları var, özelleştirme seçeneği sunmuyorlar. Sonradan havale yapsanız bile değiştirmezler. 2 ay sonra mağaza açacaklar, o zamandan sonra özelleştirme seçeneği gelecek.

Gigabyte Vision RTX 3070 ekran kartı, önü mesh olmayan yani temperli camlı kasada 70 dereceyi geçmiyordu. Bence modelin soğutma performansı güzel.

Ondansa bunu alıp özelleştirip anakart ve ssd değiş
Bu düz 3060 ti olan değil.
@cihan786

Ekran kartı bir tık daha kötü, ancak parça kalitesi daha yüksek.

Anakart --> B550M S2H
RAM --> G.Skill 16 GB(2x8) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16
PSU --> Corsair 650W CV Series CV650 Dual EPS 80+ Bronze

Bu sisteme bir de işlemci soğutucu alın. ID-Cooling SE 224 XT soğutucunun fanını çıkarıp yerine 2 tane Arctic P12 fan takabilirsiniz. Veya kolaya kaçarak özelleştirmedeki Cooler Master Hyper 212 Sprectrum tercih edin.
Peki b450ms2h en fazla ne problem yaratabilir, bir de bazı satıcılar cv650 bazıları vs650 ile satıyor iyi olan hangisi acaba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı