13.000 TL'ye gitar için amfi vs ses kartı

Derdine katlanılır bence bilmiyorum çok hoşuma gidiyor hem estetik hem kullanış olarak o yüzden Floyd Rose'lu tercih edeceğim katlanacağız artık ayrıyeten ilerleyen vakitlerde amfi de alacağım sıkıntı yok ama ses kartından başlayacağım şimdi.

Dediğim gibi bir steve vai hayranıysanız orada olması sizi çok mutlu ediyor. Ses kartı açısından da bir kere almışsınız tekrar masrafa girmeyin bence. Elinizdekiler ile öğrenin sonrasında daha değişik aletleri de denersiniz. Hangisini severseniz onunla devam edersiniz.

Floydrose teknikleri başlangıçta öğrenmeniz gereken şeyler değildir. Zaten düzgün çalmadan o teli Tremolo ile 1-2 tam noyaya çekmeyi de beceremezsiniz.

Başlangıçta FR ile başlamak size hiç bir şey kazandırmaz ama çok şey götürür.

- Bend stabilitesi. Ben yaptığınızda köprü de hareket edeceğinden sesleri doğru pitchlere çekme alışkanlını kazanamaz ve kulağınızı eğitemezsiniz. Dahası o sizde kötü bir alışkanlığa dönüşür, ileride ustalaşsanız bile kulak tırmalayan, kötü bendler üretirsiniz

- Sustain. Hareketli bir köprü ve bağlı olduğu yaylar, titreşimi, dolayısı ile sustaini etkileyecektir.

- Akort stabilitesi. Sanılanın aksine; FR kilitli mekanizmalar daha fazla akort kaçırmanıza neden olur.

- Tel değişimi / akort etme. Saatlerinizi dahi harcayabilirsiniz.

- Ton doğallığı. 1 kg lik ağır metal blok, ağaçtan alacağınız karakter / rezonans / tını ile aranıza girer, FR based gitarlarda clean tonların rezalet olmasının nedeni de budur.

FR li bir gitar modelini çok beğenmişseniz alın. Ancak öğrenme sürecinizde köprüsünü sabitleyin / sabitlettirin.

Son düzenleme:

Böyle söyleyince de fr gözümde çok büyüdü ama bilmiyorum ya çok hoşuma gidiyor nedense ama dediklerinizi dikkate alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…