13.000TL'ye hazır sistem önerisi

Dostum @517298
Hocam RTX 3060,lı RX 6600'lü ikinci el sistemler attı.
Bu sistemler ile neredeyse tüm oyunları akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.
Ama eğer ikinci el istemiyorum dersen şu sisteme bak bir de.
Sistemi, resimde özelliştirdiğim gibi yap.
Güç kaynağı biraz kalitesiz fakat C4 de değil.
İleride ekran kartı takacağın zaman şu model ile değişirsin güç kaynağını:XPG Pylon 650B-BKCEU 650W 80 Plus Bronze 120mm Gaming Power Supply - incehesap.com
Toplamda 14.000₺'ye geliyor.
Ha ben değişmeyle falan hiç uğraşamam dersen, toplama sistem yaparız hiçbir parçayı değişmeden, 12.500₺ civarında, tüm parçaları kaliteli bir sistem toplayabiliriz.
Karar senin 😊

5600G'li sistemde dediğim gibi, işlemci ağırlıklı oyunları oynayabilirsiniz ekran kartı olamadan. Bunlarda; Valorant, LoL, CS2.bu oyunları 1080p de 100-150FPS arası oyarsınız. ETS ve GTA 5'i de açar 1080p 60FPS Low'da.
R5 5600G, R5 5500 gücündedir. Ekran kartı takmak istediğinizde, günüzmüde en son çıkan, RTX 4060 gibi en güncel kartları, uyumluluk sorunu yaşamadan kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim bu dediginiz kasayı alacağım güç kaynağini degistirecegim icinde sorun olmaz sanirim.

Hocam elina sağlik fakat 2. el almaya hiç gonlum yok cok ugrasirim almaya calisirsam. Ama yinede bunlaradw bakacağim.

Teşekkür ederim bu dediginiz kasayı alacağım güç kaynağini degistirecegim icinde sorun olmaz sanirim.
Apu sistemler çok sz elektrik çeker, en fazla 100-150W
Kasada ki güç kaynağı fazla iyi değil fakat çok elektrik çekmediği için sorun çıkarmayacaktır güç kaynağı yani sisteme zararı olmaz kısa vadede.
Ekran kartı takana kadar kullanabilirsiniz, içinizde bir tereddüt kalmasın.

Fakat dediğim gibi hocam, toplama yaparsak, 1500₺ daha uyguna parçaları tek tek toplayabiliriz.
Bilgisayar işlerinden anlamıyorsanız bir bilgisayarcıya montajını yaptırabilirsiniz tercih size kalmış.
Ben hiç bilgisayarcıyla felan uğraşamam derseniz bu sistemi alın gitsin hazır olarak.Montajı yapılıp,test edilip gönderiliyor.

Yukarıda da dediğim gibi hocam, eğer bilgisayarınız sıfır olsun istiyorsanız 5600G'li Apu sistemi alın.
Daha fazla performans isterseniz ikinci ele yönelebilirsiniz.
Oyunda ki Fps değerlerini yukarıda yazdım, hoşunuza gittiyse alın.İleride ekran kartı taktıktan sonra daha da güçlü bir sisteminiz olur.

Sistemi almadan önce,parçaların son durumunun ekran görüntüsü atıp alın.Gözünüden kaçan bir şey olabilir, müdahale edelim biz buradan.

Bulaşma APU'ya derim ben. İkinci elden bulduklarıma bak.
Neden öyle dediniz hocam?
Bende apu sistem kullanıyorum memnunum açıkcası.
Eğer arkadaş sistemi,garantili ve sıfır istiyorsa 5600G'li apu sistem daha mantıklı değil midir?
Bilgisayardan da anlamıyorsa, bozulma durumunda,kasayı direk öylece garantiye verir.İçi de rahat olur.

Rx 6600'lü sistemlerde tabii ki de daha fazla performans alır hocam ama tercih meselesi burda tabii.

APU sistemler çok sz elektrik çeker, en fazla 100-150W
Kasada ki güç kaynağı fazla iyi değil fakat çok elektrik çekmediği için sorun çıkarmayacaktır güç kaynağı yani sisteme zararı olmaz kısa vadede.

Fakat dediğim gibi hocam, toplama yaparsak, 1500₺ daha uyguna parçaları tek tek toplayabiliriz.
Bilgisayar işlerinden anlamıyorsanız bir bilgisayarcıya montajını yaptırabilirsiniz tercih size kalmış.
Ben hiç bilgisayarcıyla falan uğraşamam derseniz bu sistemi alın gitsin hazır olarak. Montajı yapılıp, test edilip gönderiliyor.

Yukarıda da dediğim gibi hocam, eğer bilgisayarınız sıfır olsun istiyorsanız 5600G'li APU sistemi alın.
Oyunda ki FPS değerlerini yukarıda yazdım, hoşunuza gittiyse alın. İleride ekran kartı taktıktan sonra daha da güçlü bir sisteminiz olur.

Sistemi almadan önce, parçaların son durumunun ekran görüntüsü atıp alın. Gözünüden kaçan bir şey olabilir, müdahale edelim biz buradan.

Anakart da dandik SSD de dandik RAM'ler de dandik. PSU da dandik. Tek tek toplasak ya da ikinci el alsak 10 kat kalitelisini buluruz. İlla sıfır hazır sistem mi olmak zorunda?

Apu sistemler çok sz elektrik çeker, en fazla 100-150W

Ben hiç bilgisayarcıyla felan uğraşamam derseniz bu sistemi alın gitsin hazır olarak.Montajı yapılıp,test edilip gönderiliyor.

Yukarıda da dediğim gibi hocam, eğer bilgisayarınız sıfır olsun istiyorsanız 5600G'li Apu sistemi alın.
Oyunda ki Fps değerlerini yukarıda yazdım, hoşunuza gittiyse alın.İleride ekran kartı taktıktan sonra daha da güçlü bir sisteminiz olur.

Sistemi almadan önce,parçaların son durumunun ekran görüntüsü atıp alın.Gözünüden kaçan bir şey olabilir, müdahale edelim biz buradan.

Neden öyle dediniz hocam?
Bende apu sistem kullanıyorum memnunum açıkcası.
Eğer arkadaş sistemi,garantili ve sıfır istiyorsa 5600G'li apu sistem daha mantıklı değil midir?
Bilgisayardan da anlamıyorsa, bozulma durumunda,kasayı direk öylece garantiye verir.İçi de rahat olur.

Rx 6600'lü sistemlerde tabii ki de daha fazla performans alır hocam ama tercih meselesi burda tabii.
Attığım 3060lı sistemin birinde garanti de vardı. Onu alırsa çok iyi olur.

Anakart da dandik SSD de dandik RAM'ler de dandik. PSU da dandik. Tek tek toplasak ya da ikinci el alsak 10 kat kalitelisini buluruz. İlla sıfır hazır sistem mi olmak zorunda?
Mesajımın sonunda ss attım bir tane, ona bakıp mı dediniz anlayamadım?
Tekrar atayım buraya? Bu parçalar nasıl dandik olur hocam?
Parçaları bu şekilde özelleştirmeden sakın almasın zaten.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-02-24-20-56-10-036_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-02-24-20-56-10-036_com.android.chrome.jpg
    57,4 KB · Görüntüleme: 23
Mesajımın sonunda ss attım bir tane, ona bakıp mı dediniz anlayamadım?
Tekrar atayım buraya? Bu parçalar nasıl dandik olur hocam?
Parçaları bu şekilde özelleştirmeden sakın almasın zaten.
Bunlara demedim zaten. Bu fotoğrafı görmedim ben. Böyle iyi. Yine 2.elden güçlü sistem almayı tercih ederdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı