13.5 yaşında 161 boy kısa mı?

Samet3438

Femtopat
13.5 yaşında boyum 161 20 yaşımda 180 olabilir miyim? Ve boyum kısa mı lütfen cevaplayın annem 160 babam 165. Genetikte boy ortalaması hep normal. Lütfen cevaplayın.

Genlere bağlı. Bir babanın boyu 165 olması hiç normal boyda gözükmüyor

Erkeklerde 20 yaş a kadar uzama var ve daha yaşın küçük eğer uzamanda duraklama olmazsa 180 olursun herhalde veya en kötü 1.75 olursun.

Erkeklerde 20 yaş a kadar uzama var ve daha yaşın küçük eğer uzamanda duraklama olmazsa 180 olursun herhalde veya en kötü 1.75 olursun.
Her insandan insana değişir ama bu dediğiniz imkansıza yakın. 14 yaşında birisi 20 yaşında en fazla 1.70'i görür.

Eğer ergenliğe girdiysen çoğu büyüme aşaman tamamlanmış gibi gözüküyor. Tahminimce biraz esnetirsen omurganı 20 yaşında 1.70 olursun gibi.

Ne zaman ne kadar uzayacağın hiç belli olmaz.

Her insandan insana değişir ama bu dediğiniz imkansıza yakın. 14 yaşında birisi 20 yaşında en fazla 1.70'i görür.

Her insandan insana değiştiğini biliyorum fakat bazı insanlar annesi babası kısa olsa bile kendisi bir anda boy atabiliyor aslında bunu hiçbirimiz bilemeyiz sadece zaman gösterir. Mesela ben kendi üzerimden değerlendirirsem annem 1.57 babam 1.73 abim 1.75 ben 17 yaşındayım ve 1.80'im.

Babanın çocukluğundaki beslenmesiyle senin beslenmen aynı değil çünkü, yaşlandıkça omurga öne eğriliyo ayrıca. Boy %80 genetik %20 beslenme.

Ailene bakıcak olursak beslenmene dikkat edersen basketbol gibi oyunlar oynarsan 1.70 olursun diye düşünüyorum.

Daha tam bir şekilde ergenliğe bile girmemişsin daha önünde 14-15-16-17-18-19-20 yaşlar belki hızlı bir boy atman olur. Benim bildiğim ergenlik 20 yaşında bitiyor ben 17 yaşını devireceğim boyum 180'i geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…