13.5 yaşında 161 boy kısa mı?

Ailene bakacak olursak beslenmene dikkat edersen basketbol gibi oyunlar oynarsan 1.70 olursun diye düşünüyorum.

Dayım ile amcam 175 yani o yüzden genetiğim orta dedim babamın kısa olduğunu bende biliyorum dostum.
Saat 10 dan önce uyursan düzenli bir uyku düzenin olursa, süt içersen, basketbol oynarsan geninin sağlayacağı boyun çok çok üstüne çıkarsın. 13 yaşında biri için bence 1.60 çok iyi.
Sınıfta boyum normal ama ailem kısa.

Moral bozmak gibi olmasın ama genetik faktörler çok önemli. Anne ve babanızın boyuna bakarsak 180 cm olmanız zor ama imkansız değildir diye düşünüyorum. Neticede gen dediğimiz şey, bir kaç kuşak öteye dayanabilir. Yani ailenizde çok eskiden yaşamış uzun boylu biri varsa bu bile sizin fiziki özelliklerinizi belirliyor olabilir. Beslenmene dikkat et. Kalsiyum tüketimine önem ver. Kalsiyum, kemikler için önemli.

Bende 13.5 yaşındayım en son 6 ay önce ölçtüm ve o zaman 174cmdim bu işler genellikle genetiğe, biraz da uyku düzenine ve beslenmene bağlı benim annem 170cm civarlarında ve babam da 180cm civarlarında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı