Önerin için çok teşekkürler AMD serisi kullanmayı pek düşünmüyorum fakat PSU için 750 voltun yeterli olmadığını mı düşünüyorsun PSU hesaplamayı ne yazıkki yapmadım seçenekler arasından en ideali bu olarak görünüyor. Sizin öneriniz nedir ?
Daha güçlüsü? Hocam tamamen kötü değiller ama yüksek FPS'lerde başarılı değiller. Bence anakart abartı olmuş, Asus'un daha iyi çözümleri var gibi daha makul fiyatlara. Güç kaynağı daha iyi seçilebilir, depolamaya o kadar ihtiyaç yoksa bence 1-1.5tb SSD alınmalı sadece HDD'ye yer verilmemeli 10 bin ve üstü sistemlerde. RAM'leri de 4x8 alman daha iyi olur, quad-ch destekli işlemci alıyorsun sonuçta.
Daha güçlüsü. Nasıl yüksek FPS'lerde başarılı değiller? Sizi tanımasam fanboy diyeceğim. 1700 ve x370 anakart 2000 liraya denk geliyor ki 1700 6850K'den daha güçlü.
Çoklu çekirdek, saf güç ve tekli çekirdek bir işlemcinin her türlü gücü yani. Belgelerle açıklarsak şöyle:
Videoda da gördüğünüz gibi çoklu çekirdek olarak geçmiş. FPS farkı ise neredeyse yok gibi ki o video dikkatinizi çekerim işlemcinin ilk çıktığı gün yayınlaşmış ancak Ryzen şu ana kadar çok iyi optimize edildi ve o fark kalktı emin olun. Zaten 6850K 6 çekirdekliyken 1700 8 çekirdekli. Devamı geliyor bekleyin. Yahu bir video vardı GPU kullanımlarını gösteren, şimdi bulamadım. Ancak şöyle söyliyeyim R7 1700'ün kullanımı %40 civarlarındayken 6850K'nin kullanımı %50 civarındaydı. Yani R7 1700 daha geleceğe yönelik. Ki fiyatlara baktığımızda R7 1700 1300 lirayken 6850K 2000 lira. Çoklu çekirdekte fark atıyor zaten 1700. Anakart fiyatları da cabası.@GCN
Ayrıca DX12 ve Vulkan devriyle de işlemcilerin gerçek gücü kullanılacak.