13 ayda sayısal 30 bine girilir mi?

geçen sene haziran ayında 35 net tyt yapıyordum. aralık ayında 3d türkiye genelinde 80 yaptım. ocak ayında krallar karması türkoye genelinde 85 yaptım. sonra deprem falan oldu saldım biraz netlerim geri düştü 70lere. çok rahat yapılır. şimdiden başla tytye , eylül ayına kadar tyt tamamen bitsin sonra 3 günde bir genel deneme çözersin ve full ayt çalışırsın , 2024 yılına girmeden önce de aytyi bitirirsin. geriye kalan 6 ay sürede de full deneme + tekrar yaparsın daha iyi derece yaparsın 30k'dan. ( özetle : 4 ay tyt , 4 ay ayt konu çalış sonra full deneme çöz tekrar yap )
Sizce günde en az kaç saat ders çalışmalıyım?

Yani bu biraz da sizin dersleri ne kadar hizli kavrayacaginiza bagli ama temelin cok iyi olmadan 1 yilda sayisalda 30K biraz hayalcilik maalesef. Biraz daha zorlasan tip geliyor zaten. 20 - 30K'ya girenlerin ya temeli cok iyi oluyor ya da lisede duzenli olarak her yil calismis oluyorlar.

Arkadaslar bosuna begenmedim atiyorsunuz. Ben 2016 girisliyim Cukurova Universitesi bilgisayar muhendisligi bitirdim. Temelim kotu degildir ortalama bir ogrenciydim, 3 SBS ortalamam 420 civari bir puandi. 9 ve 10. sinifta biraz salsam da son iki sene sinav odakli bir okula gecis yaptim ve ozellikle son yil Agustos ayindan itibaren duzenli olarak gunde 10-12 saatlik bir ders calismam oldu. Ben bu sekilde anca 70K yaptim sayisalda. Benim zamanimda son 4-5 aylik calismayla temeli iyi olmayan birisinin birak 30K, 50K yapmasi bile zordu cunku konular yetismiyordu. Hic ilk 1000'e, hatta 10 bine giren arkadasiniz oldu mu bilmiyorum, bu adamlar okul hayatlarinin tumunu duzenli ders calisaracak gecirmis kisiler. Benim zamanimda bunu ilk 20 bin icin de soyleyebilirdik hatta. Simdi durum nedir, ne kadar degismistir bilmiyorum ama gordugum kadariyla sinav kolaylasmis. Zira ben ne cevremde, ne de cevremin cevresinde son 3-4 aylik calismayla 30-40K yapan gormedim. Ancak dedigim gibi ben sinava gireli 6-7 yil oluyor. Sistem bu surecte degismis olabilir.

Çok iyi dereceler yapabilirsin sıkı çalışırsan. Dereceye giren öğrenciler genelde 11.sınıfta başlıyor ders çalışmaya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı