13. Nesil Intel işlemcilerin ambargo yasağı kalktı ve incelemeleri yayınlandı

deadfellow

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7700X@5.5/ 6000@C28 / 6900XT EE @2.95
13.Nesil Intel işlemciler bayağı kötü olmuş açıkçası. Thermal throttle yedikleri için çok fazla performans düşürüyorlar. Ryzen 7xxx serisi en azından 95 derecede çalışıyor ama thermal throttle yemiyor. İnceleme videolarını internetten bulabilirsiniz. Sizin görüşünüz nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç tüketimi

Son düzenleme:
Çöp olacağı zaten 1-1.5 ay önceden beri belliydi, pek şaşırmadım.
Intel fanboyları bekliyorum ya. AMD 7xxx serisi 95 derece olunca çok ısınıyor yaww diyen tipler şimdi 13900K'nın 360MM AIO'da 102 dereceye çıktığını görünce ne yapacak

Intel fanboyları bekliyorum ya. AMD 7xxx serisi 95 derece olunca çok ısınıyor yaww diyen tipler şimdi 13900K'nın 360MM AIO'da 102 dereceye çıktığını görünce ne yapacak
@classy01 üzgün Bence hâlâ en komiği, 5800X3D'nin kendinden üst işlemcilerle arasında oyun performansı bakımından fark olmaması. 3D V-Cache çok ilginç bir şey gerçekten

13700k performans değerlerini merak ediyorum. 13900K'ya göre daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
Fiyat / performans olarak pek bir fark olmayacak sonuç olarak. +10FPS fazla alacaksan +50W güç tüketimi ve +10 derece sıcaklıkla gelecek.

@classy01 üzgün Bence hâlâ en komiği, 5800X3D'nin kendinden üst işlemcilerle arasında oyun performansı bakımından fark olmaması. 3D V-Cache çok ilginç bir şey gerçekten
Hahahaha o 12900K'sını 4.9 GHz'da 95 derece kullanıyor BF5'te

Fiyat / performans olarak pek bir fark olmayacak sonuç olarak. +10FPS fazla alacaksan +50W güç tüketimi ve +10 derece sıcaklıkla gelecek.

Oyundan ziyade render ve uzun süreli kullanımda sıcaklık - güç dengesi önemli benim için.

Oyun oynayacak kişi için pahalı ve bence gereksizler, şu aşamada. Hem AMD hem Intel tarafı. Yani 5800X3D ya da 12600K gibi alternatifler mantıklı olacaktır. Kişisel görüşüm tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…