13. nesil işlemciler beklenmeli mi?

• Konuyu başlatan cemzg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.447
@cemzg Oyun tarafında şu an Intel 12. nesil her türlü daha iyi kesinlikle öneririm. Eğer sistemi alıp uzun süre değişiklik yapmayacağım diyorsan F/P bakımından AMD tercih et. Yok ben yeni çıkan işlemcileri alır takarım diyorsan DDR5 anakartla beraber 12. nesil bir işlemci almalısın.

@balikeat , adam olana i5-12400F + RTX 3060 gibi bir ikili 5 sene rahat gitmez mi? Bilmiyorum ben neredeyse 5 sene boyunca sorunsuz i5-7500 + GTX 1060 6GB kullandım, hatta bazı istisna örneklemeler olmasa yine idare ediyordu beni. Şu anki kullandığım i7-8700'i de durumum olduğu vakit sırf şu anki 3060'ların dengi bir performansta karta terfi etmek amacıyla geçiş yapmıştım tabii işlemci biraz bala baya ucuz gelmişti zamanında orası başka bir hikaye. Neyse mevzuyu amacından saptırıp konuyu çok dağıtmak da istemiyorum, neticede bu işin eni sonu yok. Yeni sistem konusunda yepyeni bir sayfa açmak isteyenler belirttiğiniz gibi yeni LGA soketli AM5 platformu güzel bir gelecek vaad ediyor gibi duruyor, geçecek olanlar özellikle de her sene yeni çıkacak olan teknolojileri sıcağı sıcağına takip etmek isteyenler için anakart güncelleme olayına gerek kalmadan alternatif tatlı bir opsiyon konumunda AMD kanadı öte yandan kozunu Intel tarafından kullanmak isteyen kullanıcılar açısından da yeni nesil sağlam bir i5 veya i7 modeli yine üzmeden uzun bir süre rahatlıkla kullanılabilir bir seçenek olacak gibi.
Devasa bir zıplama beklemek yersiz, efsanevi i7 4790K DDR3 olarak kendisinden sonra gelen DDR4'leri tokatlayıp geçiyordu. Intel 12. nesil ve AMD Ryzen 5000 serisi rahatça tercih edilebilecek seriler.
Hangi DDR4'lerdi onlar?

6700K/7700K/10100F gibi modeller OC'lu 4790K'dan dahi daha iyi bir performans sergiliyorlar mesela, 6/7.nesil i3 & i5; 8/9.nesillerde de i3'lerin hemen hemen çoğunu ezip geçtiği doğru ama, birçoğunu derken bunlardan bahsettin sanırım 👍

Son düzenleme:
Neyi ne kadar beklerseniz bekleyin, bir sonrakini beklesem mi diye illa ki aklınız çelinecek.
PCIe 5.0 geldi. E, destekleyen kurumsal kartlar (GPU hariç) var mı? Yok. E ne diye bekledim ben?
Onun için, hiç beklemeyin 13. nesili. Para neye yetiyorsa oraya geçin.

Ben de öyle düşünüyorum. Bazen ilk çıktığı zaman ürünlerde sıkıntılar da olabiliyor onun tam belli olması için de beklemek gerekiyor kafamda o da var açıkçası. Herhalde beklemeyeceğim zaten FPS lazım :D

Ben de öyle düşünüyorum. Bazen ilk çıktığı zaman ürünlerde sıkıntılar da olabiliyor onun tam belli olması için de beklemek gerekiyor kafamda o da var açıkçası. Herhalde beklemeyeceğim zaten FPS lazım :D
O durumda da iade edersiniz. Ta eskiden i820 bir anakart almıştım. Belleğin yarısını görüyordu anakart. Bellek dediğim de toplam 512 MB ha. :D Aldığım yere götürdüm. Anlattım. Temsilcimin meslektaşı itiraz edecek oldu, "sizin belleğiniz bozuktur" diye. Dedim "onu da sizden aldım. Artı başka bellekle de denedim". Temsilcim sorun etmedi, bana güvenirdi. Onu iade ettim. Başka kart denedim, aldım. İki ay sonra ne oldu? Intel i820 ürünlerini, aynı sorundan dolayı piyasadan çekti ve satılanları iade aldı.
Dert etmeyin, yasalar sizden yana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı