13. veya 14. nesil Intel işlemcisini iade eden veya değişim yapan var mı?

YJMalmsteen

Hectopat
Biliyorsunuz Intel 13. ve 14. jenerasyon işlemcilerindeki genel problemi kabul etti ve dünyanın çeşitli ülkelerinde iade veya değişim programlarını başlattı. Hatta geçenlerde okuduğum habere göre bir kaç kişi 13. jenerasyon işlemcisini verip, doğrudan sıfır 14. jenerasyon işlemci ile değiştirebilmiş. Ellerindeki 13. olanlar bittiği için mecburen 14 vermeye başlamışlar galiba.

Merak ettim ülkemizde özellikle bu stabilite probleminden dolayı işlemcisini değiştiren veya doğrudan iade alan var mı?

Evet kolayca degistirdim intel ile irtibat kurup tum süreç 6 gunde tamamlandi. Dhl kargo bozuk olani alip yenisini getiriyor.
Süreci biraz anlatabilir misiniz acaba?
Intel ile nereden irtibat kurdunuz mesela? İletişime geçtiğinizde diyalog nasıl ilerledi? Yani sorgusuz sualsiz gönderin mi dediler yoksa işlemcinin stabilitesiyle ilgili sorun hakkında ispat istediler mi gönderim öncesi?
Gelen değişim ürünü aynı işlemcimiydi ve sıfır kapalı kutu şeklinde mi geldi?

Açılan sayfadan create a support ticket ve üyelik alin hatırladığım kadarıyla işlemciyi seçiyoruz ve kutuda bulan bulunan seri numaralarını giriyoruz sikayeti belirtiyoruz.
Daha sonra mail gelecek bana diğer gün gelmişti hemen ingilizce yazisip sorunu birde karsidaki temsilciye anlatin.

BIOS ekranında şunu yapın bunu yapın diyebilir fazlasını yaptım çare olmadı gibi yazmıştım ben, sonra degisim baslar.
Dhl den mail gelir mailde yazilanlara uygun sekilde kutulayip dhlnin almasini bekleyin ben kutulu gonderdim, İstanbul ici cok hizli gerceklesir.

Anladigim kadari ile test falan yapmiyorlar bozulmuş yada saglam degisim oluyor intel'in Kemerburgaz'daki deposundan yenisi sifir bandrollu kutulu geliyor.

Anladım, çok teşekkürler bilgilendirme için.
Stabilite sorununuz çok var mıydı peki? Yeni gelende durum nasıl? Bu arada işlemcinizin modeli neydi tam onu da sorayım unutmadan.

Sorun yoktu ancak ben 6 aylık işlemciyi ikinci el olarak almıştım ilk kullanıcısı hangi sartlarda kullandı yada undervolt yaptı mı bilmiyorum ileride sorun yaşamamak için kafa rahatlığı diyelim değiştirdim. 14700kf

Yeni gelen sağlam sorun yok ben HT kapalı kullanıyorum daha stabil oluyor her şey ancak bir anakart sorunu yaşadım garanti sorunu şu an sistem çalışmıyor.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler tekrar. Sorunsuz kullanırsınız umarım yeni geleni de

Ellerinde ürün yok 2 ay beklersin bilgine iyice araştir işlemcisiz kalma ayrica işlemci garanti süresi boyunca degişim hakkin var bilgine

Ellerinde ürün yok 2 ay beklersin bilgine iyice araştir işlemcisiz kalma ayrica işlemci garanti süresi boyunca degişim hakkin var bilgine
Bilgilendirme için teşekkürler. Sürekli araştırma halindeyim bu konuda diğer ülkelerdeki haberleri, gelişmeleri..vs. Değişim ve iade konusunda Intel bayağı rahat davranıyor normalde. Bizdeki durum hakkında hiç bir yerde düzgün bilgi bulamadığım için burada da sormak istemiştim.

İşlemcisiz kalmayacağım zaten. Yeni işlemci aldığım zaman kalkışmak istiyorum değişim veya iade sürecine. Yılların ağır Intel fanatiği olarak AMD tarafına geçiş yapacağım. Çok can sıktı bu son meşhur stabilite problemi.

Sorun değil ayni fikirdeyim cünkü bu da benim canimi yeterince sikti ürün sıcaklık degerlerini takip etmekden ne oyun oynaya biliyoruz ne de render istedigin sivi aogutucuyu tak istedigin önlemi al hatta ve hatta Arctis 360 sıvı sogutucu dahil ki onu da işlemci dengesizlikleri bozdu tahminim MSI S360 sivi sogutucu bile işe yaramiyor sogutma konusunda ancak armory uygulamasindan Power Supply müdahale edersen anca öyleki oda i7 i5 moduna cekiyormuş sanirim performans acisindan ürünü degişim talep edebilirsiniz ben gibi ama 2 ay veya daha uzun süre beklersin bendeki işlemcide render da CPU package 99 CPU soket sıcakligi 88 oluyor soğutucu en iyisi bile olsa oyunlarda genelde 75.76 bandinda durmaya calişsada 85.88 hatta oyun icinde anlik 92 derece dahi gördü macun mu kötü desen Arctis macunu kullanıyorum sivi sogutucu mu adi desen Arctis 360 varken de aynisi idi şimdi MSI'nin S360 modelle varken de degerler ayni kasa geniş hava akimi iyi olmasina rağmen sonuç bu Intel 15 nesil işlemcilerinin de soketleri ve mimari yapilari farkli olacak olsa bile sıcaklık yine ayni seviye de dolaşicagina eminim ayrica YouTuber'ler size ürünü tanıtırken genelde armoryden veya MSI uygulamasindan Power Supply müdahale edip oyunda 65 dereceyi 70 dereceyi gecmiyor gibi gösteriyor asil sonuç alinca yani elinize ürün gecince ortaya cikiyor maalesef bir dahaki işlemci alimim kesinlikle AMD olacaktır Intel kendi formlarinda de yazip belirttigim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…