13 yaş futbolcu olmak için geç mi?

ReNkLiBuKaLeMuN

Decapat
Daha fazla  
Şu an yaşım 13. Daha herhangi bir takımın altyapısında değilim fakat cidden iyi oynuyorum. Gençlerbirliğinin futbol okuluna gidiyorum (yazın ailem zorla göndermiyor fakat yaz bitince tekrar başlayacağım). Sizce bu koşullar ve yaşım futbolcu olmak için geç mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
20 biraz geç, hocam ama 13 değil.

Hocam abartmayın 20 tabii ki de geç.

Geç değil. Neden geç olsun. Avrupa'da bu şekilde oynayan çok futbolcu var. Önemli olan sizin ne kadar süre içerisinde parlayacağınız. 10 yaşından beri oynayıp, 20 yaşına gelmiş hala boş oynayan birisi de olabilirsiniz. Yetenekli olup 18 yaşında başlayıp, 2 sene içerisinde profesyonelde olabilirsiniz.

James vardy, 23 yaşında henüz işçiydi.

Geç değil. Neden geç olsun. Avrupa'da bu şekilde oynayan çok futbolcu var. Önemli olan sizin ne kadar süre içerisinde parlayacağınız. 10 yaşından beri oynayıp, 20 yaşına gelmiş hala boş oynayan birisi de olabilirsiniz. Yetenekli olup 18 yaşında başlayıp, 2 sene içerisinde profesyonelde olabilirsiniz.

James vardy, 23 yaşında henüz işçiydi.
Hocam Türkiye ve Avrupa çok farklı. Burada futbol sistemi çok kötü.

Cevap soruda gizli.

Türkiye'de neden olmasın. Liglerin kalitesi de ona göre değil mi? Avrupa'da bilmem kaçıncı lig Türkiye'de Süper Lig kalitesinde olabiliyor. Türkiye'de de çalışırsan ve altını çiziyorum ki yeteneğin varsa yaşın önemi yok. 13 yaşında da olabilirsin, 20 yaşında da olabilir.

Türkiye'de neden olmasın. Liglerin kalitesi de ona göre değil mi? Avrupa'da bilmem kaçıncı lig Türkiye'de Süper Lig kalitesinde olabiliyor. Türkiye'de de çalışırsan ve altını çiziyorum ki yeteneğin varsa yaşın önemi yok. 13 yaşında da olabilirsin, 20 yaşında da olabilir.
Liyakatin lig kalitesiyle alakası yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı