13 yaşında birisi dershaneye gitmeli mi?

Hocam meslek lisesine gidecek kadar değil evet belki iyi bir lise yapamaz ama en azından idare eder bir Anadolu yapacağını düşünüyorum.

Hocam vallahi ben salladım LGS'yi, çok da güzel bir liseden mezun oldum. Bu arada meslek lisesi de kötü değil ki. Ben çok pişmanım meslek lisesine gitmediğim için.

Dershaneler de sadece soru çözümü olmalı bence okul dışında konu anlatımı yapılıyor ve bu konulardan ödev veriliyorsa kaldıramaması gayet doğal bende lgs senemde dershaneye gitmiş biri olarak kardeşin nitelikli bir lise düşünmüyor ise gereksiz dershanenin gereksiz olduğnu düşünüyorum.

Peki aileme bunu nasıl ikna ettirebiliriz bir fikriniz varmı? sınıf hocasına durumu anlatmış kendisi ben aileni arayacağım demiş ama aramamış ailemde bir profesyonelden söz duymadıkça fikrini değiştirmeyecek insanlar ne yapmamız gerekli?

Hocam bence deneme sınavındaki sonuçlar bir kanıt niteliğinde ben 7. Ve 8. Sınıfta gitmiştim şuanda 11.sınıfım gitmesem de olurmuş diyorum

Yarın hocasına arattıracağım ayrıca kendimde konuşup bir şekil iptal ettirmeyi deneyeceğim tüm cevaplarınız için teşekkürler.

Açıkcası dershane şimdiden gereksiz olmuş ve şimdiden baskıya hiç gerek yok. Ben liseyi bitireli 14 yıl oldu ama kendimden şöyle örnek vericem. Ortaokulda matematiğim çok iyidi liseye geçince biraz afalladım çünkü iyi bir lise tutturdum biraz baskı vardı üzerimde ve ilk dönem 2 gelmişti sonra ikinci dönem başlamadan dershaneye yazdırdılar fakat fayda olmadı. Rehber hocası o zaman kendi haline bırakın dedi umursamayın vs.

Matematik hocamda o zaman evde konuları tekrar ederken kendine değilde başkasına anlatıyormuş gibi tekrar et demişti. Ve gerçekte dönem sonu matematiğimi 4 yapmıştım.

Eğer temel gerçekten sıfırsa şimdiden sadece Antremanlarla Matematik alıp yavaş yavaş çalışsın naçizane tavsiyem.

Sadece matematik için dershaneye gitmesine gerek yoktu. Matematiğe nasıl çalışması gerektiğini öğrense başarılı olacak. Çünkü diğer dersleri iyiyken bunda kötü. Bunuda nasıl yapacağını öğrendiğinde bunda da iyi olacak.

Matematiğe bu şekilde çalışırsa başarılı olacaktır. Ama kendi başına çalışmalı ve neden bu şekilde çalışması gerektiğini anlamalı.

Not: 1. adım genelde mezunlar için sizin kardeşiniz okula gittiği için okuldaki hocasını dinleyip notlarını alsın.

1. Youtube dan bir tane kurs bul dinle notlarını al.(Hocayı derste dinle ve not al)
  2. Sonra notlarını tekrar et(Burada ister okuyarak tekrar edebilirsin, ister aynı notları farklı bir deftere geçirerek de tekrar edebilirsin. Yazarak tekrar etmek, okuyarak tekrar etmekten daha iyi ve kalıcıdır ama tekrar etme süresini uzatır ve yorucudur. Tabi alışasıya kadar).
    Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. 5-10 dk sonra hatırlayamadın mı. O zaman bak ama o soruya tekrarın bitince tekrar yapmaya çalış. Buradaki tekrar baktığın soruların fotolarını çek.
  3. soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. o zaman her bölümde 1-2 testi birisine(arkadaşın olur hocan olur farketmez) çözdür. Bunların çözümlerinin de notunu al. Sonra bunları 2. adımdaki gibi çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. İlk tıkandığında hemen çözüme bakma, yine o nasıl çözmüştü diye hatırlamaya çalış. Baktın gelmiyor çözüme bak ama çalışman bitince çözümüne baktığın soruları çözüme bakmadan tekrar yapmaya çalış. Yine bunlarında(tekrar baktığın sorularında) fotolarını çek.
  4. Kitapta kalan testleri kendi başına çözmeye çalış. Yapamadığın veya yanlış yaptığın sorularında fotolarını çek. Bunları yine birisine çözdür. Sonra kendi başına tekrar çözmeye çalış. Tabi tıkandığın yerde çözüme hemen bakma.
  5. Bu şekilde çalışarak bir tane konuyu bitirdikten sonra, yeni konuya geçmeden önce, 2,3 ve 4. adımlarda çektiğin soruların fotolarından bir worde aktarıp çıkart veya tabletin varsa tablette pdf formatında o testi tekrar çözmeye çalış. Ama bu sefer hiç kimseden yardım alma. Buradaki soruları bir kaç kere tekrar tekrar çözmüştün, tıkandığın yerde hatırlamaya çalış nasıl çözdüğünü.
  6. 5. adımda bittikten sonra yeni bir konuya geçebilirsin ve aynı adımları yapmalısın.

Not: İşin püf noktası "aynı şeyleri tekrar etmek" ve "hatırlamak"

Biraz erken gibi sanki dostum. Orta sonda başlasan daha iyi olur.

Teşekkür ederim hocam.

Dershane gereksiz bence. YouTube'dan çalışılabilir. Önemli olan irade.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…