13 yaşında birisi dershaneye gitmeli mi?

Hocam meslek lisesine gidecek kadar değil evet belki iyi bir lise yapamaz ama en azından idare eder bir Anadolu yapacağını düşünüyorum.

Hocam vallahi ben salladım LGS'yi, çok da güzel bir liseden mezun oldum. Bu arada meslek lisesi de kötü değil ki. Ben çok pişmanım meslek lisesine gitmediğim için.

Merhaba. 13 yaşındaki kardeşimi bir dershaneye yazdırdık. Tüm dersleri iyi, sadece matematiği kötü çocuğun. Bize her hafta bire bir matematik dersi vereceklerini söylediler ama sonrasında iki haftada bire çıkardılar ve konuların yetişeceğini düşünmüyorum. Çünkü çocuğun temeli sıfır. Ayrıca bugün kardeşim denemeye girdi, sonuçları eskisinden daha kötü yapabildiği dersleri de artık yapamıyor. Neden diye sorduğumda, “dershaneyi kaldıramıyorum, çok ağır geliyor, ders çalışamıyorum” gibi şeyler deyip ağlamaya başladı. Durumuna üzüldüm fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz ailecek. Sizce kaydını sildirelim mi? Ayrıca sildirirsek kalan parayı vermeli miyiz? Nisan ayına kadar taksit imzalamışlar galiba, nasıl bir durum olur? Cevaplarınızı bekliyorum.
Dershaneler de sadece soru çözümü olmalı bence okul dışında konu anlatımı yapılıyor ve bu konulardan ödev veriliyorsa kaldıramaması gayet doğal bende lgs senemde dershaneye gitmiş biri olarak kardeşin nitelikli bir lise düşünmüyor ise gereksiz dershanenin gereksiz olduğnu düşünüyorum.

Dershaneler de sadece soru çözümü olmalı bence okul dışında konu anlatımı yapılıyor ve bu konulardan ödev veriliyorsa kaldıramaması gayet doğal bende lgs senemde dershaneye gitmiş biri olarak kardeşin nitelikli bir lise düşünmüyor ise gereksiz dershanenin gereksiz olduğnu düşünüyorum.
Peki aileme bunu nasıl ikna ettirebiliriz bir fikriniz varmı? sınıf hocasına durumu anlatmış kendisi ben aileni arayacağım demiş ama aramamış ailemde bir profesyonelden söz duymadıkça fikrini değiştirmeyecek insanlar ne yapmamız gerekli?

Peki aileme bunu nasıl ikna ettirebiliriz bir fikriniz varmı? sınıf hocasına durumu anlatmış kendisi ben aileni arayacağım demiş ama aramamış ailemde bir profesyonelden söz duymadıkça fikrini değiştirmeyecek insanlar ne yapmamız gerekli?
Hocam bence deneme sınavındaki sonuçlar bir kanıt niteliğinde ben 7. Ve 8. Sınıfta gitmiştim şuanda 11.sınıfım gitmesem de olurmuş diyorum

Yarın hocasına arattıracağım ayrıca kendimde konuşup bir şekil iptal ettirmeyi deneyeceğim tüm cevaplarınız için teşekkürler.

Açıkcası dershane şimdiden gereksiz olmuş ve şimdiden baskıya hiç gerek yok. Ben liseyi bitireli 14 yıl oldu ama kendimden şöyle örnek vericem. Ortaokulda matematiğim çok iyidi liseye geçince biraz afalladım çünkü iyi bir lise tutturdum biraz baskı vardı üzerimde ve ilk dönem 2 gelmişti sonra ikinci dönem başlamadan dershaneye yazdırdılar fakat fayda olmadı. Rehber hocası o zaman kendi haline bırakın dedi umursamayın vs.

Matematik hocamda o zaman evde konuları tekrar ederken kendine değilde başkasına anlatıyormuş gibi tekrar et demişti. Ve gerçekte dönem sonu matematiğimi 4 yapmıştım.

Eğer temel gerçekten sıfırsa şimdiden sadece Antremanlarla Matematik alıp yavaş yavaş çalışsın naçizane tavsiyem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı