13 yaşında e-ticaret yapmak

enval

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 TI
Meslek
Öğrenci
Merhaba dün okulda 3 arkadaşımla aramda bir konu açıldı ve anlık kararla e-ticaret yapmak istedik. Evimizin altında eskiden garaj olarak kullanılacak ama daha sonra 2'ye bölünüp kiralanan bir depo gibi alan vardı. Biraz küçük ama yeterliydi. Sildik süpürdük ama şimdi işe girmek gerekiyor ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Ahh ahh.. Kendi küçüklüğümü gördüm bu yazida..

Bu işler emek ve zaman ister. Ve biraz da şans.. Bu işi yapanların %80'inden fazlası yetersiz satış bilgisi ve stratejisinden kaynaklı batar. Ama abi ben yine de yapmak istiyorum diyorsan al sana temel bir açıklama;

E-ticaret işine başlamak için öncelikle ne satacağınıza karar vermen gerekiyor. Talep gören, kargo ve stoklama açısından kolay, maliyeti düşük ürünler seçmek işini kolaylaştırır. Pazar araştırması yaparak ürünlerin benzerleri hangi fiyata satılıyor, kimler alıyor gibi verileri analiz edin. Daha sonra güvenilir bir tedarikçi bulman gerekiyor.. bu ister yerel bir toptancı, isterse online platformlardan biri olabilir. Ardından işini yasal zemine oturtmalısın. Başlangıçta basit bir şahıs şirketi açmak yeterli olacaktır. Depo alanını da ürünlerini düzenli bir şekilde saklayabileceğin şekilde raf, kutu ve basit bir barkod sistemiyle organize edin. Satış yapacağın platformu belirle Trendyol, n11, Hepsiburada gibi yerler başlangıç için idealdir. Ürünlerinizi listelemeden önce iyi fotoğraflar çekin ve açıklamalarını sade, anlaşılır ve ikna edici şekilde yazın. Son olarak, sosyal medya ve çevreni kullanarak ürünlerini tanıt..

Ahh ahh. Kendi küçüklüğümü gördüm bu yazida.

Bu işler emek ve zaman ister. Ve biraz da şans. Bu işi yapanların %80'inden fazlası yetersiz satış bilgisi ve stratejisinden kaynaklı batar. Ama abi ben yine de yapmak istiyorum diyorsan al sana temel bir açıklama;

E-ticaret işine başlamak için öncelikle ne satacağınıza karar vermen gerekiyor. Talep gören, kargo ve stoklama açısından kolay, maliyeti düşük ürünler seçmek işini kolaylaştırır. Pazar araştırması yaparak ürünlerin benzerleri hangi fiyata satılıyor, kimler alıyor gibi verileri analiz edin. Daha sonra güvenilir bir tedarikçi bulman gerekiyor. Bu ister yerel bir toptancı, isterse Online platformlardan biri olabilir. Ardından işini yasal zemine oturtmalısın. Başlangıçta basit bir şahıs şirketi açmak yeterli olacaktır. Depo alanını da ürünlerini düzenli bir şekilde saklayabileceğin şekilde raf, kutu ve basit bir barkod sistemiyle organize edin. Satış yapacağın platformu belirle Trendyol, N11, Hepsiburada gibi yerler başlangıç için idealdir. Ürünlerinizi listelemeden önce iyi fotoğraflar çekin ve açıklamalarını sade, anlaşılır ve ikna edici şekilde yazın. Son olarak, sosyal medya ve çevreni kullanarak ürünlerini tanıt.

Bu konuda başka birisi yardım istemişti oraya da yazmıştın abi çok teşekkür ederim tavsiyeler için.

Merhaba dün okulda 3 arkadaşımla aramda bir konu açıldı ve anlık kararla e-ticaret yapmak istedik. Evimizin altında eskiden garaj olarak kullanılacak ama daha sonra 2'ye bölünüp kiralanan bir depo gibi alan vardı. Biraz küçük ama yeterliydi. Sildik süpürdük ama şimdi işe girmek gerekiyor ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Arz-talep dengesinin piyasayı yonettigi kapitalist bir sistemdesin. Satacağın urunler halk tarafindan talep goren urunler olmali ve bunlari karsilayacak arzinin yani satacak yeterli urunun olmali. Yani satacagin ürün insanlar tarafindan en cok harcamanin yapildigi urunler olmali mesela bir kıyafet? Ya da ayakkabi? Herhangi bir yiyecek?

Bu işe genelde baskili tişört modelleri satarak başlıyorlar kimisi takı aksesuarla falan... Bu belirlediğin urunu satmak icin Online bir platform bulmalisin ( Amazon, Trendyol, Hepsiburada...) Ya da Instagram'dan basit bir isletme hesabi acip urunlerini Shopify uzerinden satisa sunabilirsin tabii bunun icin de talepleri karislayacak kadar arzin olmali.

Urununu temin edebilecegin bir tedarikçin olmali bu urunleri toptan olarak alip stoklaman lazim ama bu bazen riskli olabilir çünkü urunler elinde kalabilir ki bunun yerine dropshipping yapabilirsin. Dropshipping de mesela Amazon'da bir saat var 1000₺, sen gidip bunu 1700₺ ye pazarlayip reklamini yapiyorsun biri geliyor begeniyor senden almak istiyor sende gidip Amazon'daki 1000₺'lik saati alip, musterinin adresini vererek tedarikciden direkt olarak musteriye urunu ulastiriyorsun ve 700₺ cebinde kalıyor, stok yapma derdin de yok yani bu saatten yuzlerce alip hepsini satmak zorunda degilsin. Sipariş geldikce o uygulama uzerinden sen siparisini musterine ulastiriyorsun sadece. Ama yok ben kendi el emegi urunlerimi satacağım diyorsan da o da tamamen senin işçiliğine kalmis. Kendi stokunu kendin hazirlarsin ve fiyatini kendin bicersin.

Ama ne sattigindan cok nasıl sattigin onemli. Kardesim urununun reklamini iyi yapacaksin. Pazarlama zekan olmali. Tişört mu satıyorsun her yerde giyiceksin onu. Annene, kardesine giydirceksin. Maddi imkanin varsa internette reklam vereceksin ki bu da daha cok kitleye ulasmasini saglar. Urununu tanitmassan kimsenin bu urunden haberi olmaz. Ürününün videolarini cekeceksin, onlara bir deger biciceksin, tüketici kesmin zayif yonlerine oynayacaksin ve de yenilikci olacaksin her zaman urunlerini degistiriceksin, daha iyi versiyonlarini cikaracaksin. Bazen sattigin basit bir pantolonun kenarina ekledigin basit bir zincir bile musterinin bakis acisini degistirir. Orneklerini hep goruyoruz. Basit bir ceketin kapusonuna 2 tane tavsan kulagi dikip 2 katina satiyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı