13 yaşında kurye olma hayali kurmak

• Konuyu başlatan fas2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 89
  • Görüntüleme 1.046
Normalde insanların kurduğu hayallere saygı duyarım fakat bu iyi bir hayal değil. Geleceği yok, yorucu, sinir stres dolu ve kaza riskleri barındıran bir meslek. Sana tavsiyem liseni oku, güzel bir bölüm seç ve motor alıp sadece A noktasından B noktasına gitmelik bir araç olarak kullan. Kuryelik yapma.

1dk izleyim hemen izlemiştim 3 yıl önce de bakayım bir daha.

Ol olma diyenlere bakma. Seviyorsan ol. Ekipman giy. Dikkatli sür (Türkiye'de sen dikkatlise olsan diğerleri değil ama neyse).
Trafik kar yağmur çamur iptal olan siparişler yanlış adres trafikte kimsenin görmemesi gibi problemler var mesela. Ama olduğun zaman fark edeceksin aslında boş iş yani kasiye olmakta mesela boş veya Amerika'ya giden bizim türklerde hep doordash veya Uber yapio bir yere kadar iyi ama kendini geliştirmiyorsun. Birikim yapamiosun. Yani monoton ve sürekli. Mesela ben 17 yaşındayım. İlk olarak 18'e girince kasiyer olur para kazanırım sonra da ya moto kurye olurim ehliyet alıp ya da kargo dağıtırım arabada. İkisi içinde ehliyet lazım onu da kasiyerlikten kasacağım mesela. Ama bunların geçici iş olduğunu ve ömrümun sonuna kadar yapılmıyacağının farkındayım ve sende farkında olmalısın. Bir hobin hayalin olmalı mesela kendimden örnek vereyim gene edit kurgu AE pr vs biliyorum DaVinci biliyorum elektrik elektronik merakım var profosyenel olmasa da. Telefon tamiri yapabiliyorum vs vs. kendini hel geliştireceğin bir iş vardır. Belki çok iyi gitar çalıyorsun veya piyano hiç denedin mi? Belki yeni mozart olacaksın gibi gibi. Umarım anlatabilmişimdir.

Normalde insanların kurduğu hayallere saygı duyarım fakat bu iyi bir hayal değil. Geleceği yok, yorucu, sinir stres dolu ve kaza riskleri barındıran bir meslek. Sana tavsiyem liseni oku, güzel bir bölüm seç ve motor alıp sadece a noktasından b noktasına gitmelik bir araç olarak kullan. Kuryelik yapma.

Kuryelik yapmasam motor bile kullanmam

Bende zamanında astronot olamak istiyordum ama bak görüyorsun işler hiç öyle değil ama senin durumunda pişmiş tavuk olan masada sadece su içmek gibi bir şey. Bu meslekte ilerleyemezsin öyle bir meslek seç ki sonsuza kadar devamını getir sonu olmasın kuriyelerin bir sınırı bir limiti var bir yerden sonra artık monotonlaşıyor.

Bende zamanında astronot olamak istiyordum ama bak görüyorsun işler hiç öyle değil ama senin durumunda pişmiş tavuk olan masada sadece su içmek gibi bir şey. Bu meslekte ilerleyemezsin öyle bir meslek seç ki sonsuza kadar devamını getir sonu olmasın kuriyelerin bir sınırı bir limiti var bir yerden sonra artık monotonlaşıyor.
Kendini geliştirebildigin meslek için para biriktirmek dışında işe yaramaz kuryelik. Aynı kasiyer gibi. Hep aynı çünkü ve maaşında artmıyor istediğin gibi mesela. Ama kendinden bişeyler katarsan el yeteneği veya kas gücü veya ne bilim işte zanaat yaptınmı fiyatı sen belirlersin artık.

Kendini geliştirebildigin meslek için para biriktirmek dışında işe yaramaz kuryelik. Aynı kasiyer gibi. Hep aynı çünkü ve maaşında artmıyor istediğin gibi mesela. Ama kendinden bir şeyler katarsan el yeteneği veya kas gücü veya ne bileyim işte zanaat yaptın mı fiyatı sen belirlersin artık.

Bu işler sadece sermaye için çalışılacak yerler ben mesela profesyonel video kurgu yapabiliyorum ama işte sermayem yok iş kuramam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı