13 yaşında kurye olma hayali kurmak

Ekran süreni azalt kardeşim, o videolarda izlediğin gibi kahkahalar eğlenceler olmaz onlar sadece video için.
Gecen gündüzün belli olmyacak, daha çok para kazancam diye gece 11'lere kadar çalışcan pazar cumartesi olmayacak, bayram seyran dinlemeyeceksin çalışacaksın.

Yaşın küçük, ufak ufak ingilizceni geliştir, sana tüm gün ekrana kapan ingilizce öğren demiyorum, ufaktan konularına bak, kelime hazneni geliştir, ileride o kadar rahatlarsın ki anlatamam.

Bazı yazılım firmaları ingilizce şartı ile eleman yetiştiriyor, lise diploması yetiyor al sana iş.

Hiçbir şey bilmiyorsan gemici ol, gemici olman için gereken belgeleri hazırlan gerek, sonrasında yurt dışında bile staj yaparsın. Yalnız bu gemicilik öyle hadi gemici olayım diyip yola koyulacak bir iş değil, detaylıca araştırılıp kendine göre artılarını eksilerini keşfetmen lazım.

Memurluk deneyebilirsin.

Ustalık öğrenebilirsin, ustalık demek pis işlerde çalışan insan demek değildir, sanayi de usta var kir yağ içinde çalışır, bir de oto elektrikçi var 2 ampul takar 2000 TL alır tertemiz koltuğuna oturur.
Ustalık garanti meslektir, önerim dükkan istemeyen bir ustalık öğrenmen, kafana göre çalışırsın.

Üniversite hayalin varsa, garanti meslek kazandıran 4 yıllık üniversite bitirip ardından pilot yetiştiren havayolu firmalarına başvurabilirsin. (ingilizce lazım)

Kurye olmayı hayal edinmek... Gençlik bu kadar kötü durumda mı? Ben 18 yaşındayım bende meslek öğrenmeyi seçtim ama 17 yaşında seçtim memnunum. Kardeşim kuryelik meslek değil, 40 yaşını geçince bitiyor yaşlanan ayrılmak zorunda atık olmak zorundasın. Meslek lisesine git veya oku.

10 yaşımdan beri, 5. sınıfa gittiğimden beri kurye olmak istiyorum. Normal mi? 16 yaşımda ehliyet alıp 19 yaşımda çalışmak istiyorum.

16 yaşında ilk A1 ehliyetimi aldığım gün bir dönercide kurye olarak işe başlamıştım daha hiçbir şekilde motor tecrübem yok hiçbir şey yok ehliyeti aldığım gibi başladım güzel gidiyordu ilk saatler siparişi alıp direkt müşteriyi arayıp adresi tarif etmesini istiyordum tarifini anlamadığımında konumunu alıyordum bir süre sonra sıcaktan kaskın içinde boğulmaya başlıyorsun sonra böyle rengin atıyor yorgunluktan tam yemek yiyeceksin kasaya yemek molasına geçebilir miyim diyorsun paket düşüyor diyorlar bu paketi bırak ondan sonra ye yemeğini yerken durmadan darlıyorlar çabuk ye diye paket var diyorlar sonra akşam oluyor dükkan kapanacak kasaya gidip hesap veriyorsun o günkü tüm nakitler slipler ve sipariş fişleri üstünde kasaya gidip hesap yapınca açığın çıkıyor o açığı da senden kesiyorlar diyelim restorana bağlı değilsin esnaf kuryesin bir paket düşüyor o restorana gidiyorsun onu alıyorsun onu teslim ediyorsun sonra senin tam tersi istikametinde bir restorandan paket düşüyor o da restoranın tam tersi istikametinde bir bakıyorsun günlük 250-300km yol yapmışsın hal böyle olunca günde ortalama benzine 200 gidiyor her hafta km yüzünden motorun yağını değiştirmek zorunda kalıyorsun yazın sıcaktan terlemek mi diyeyim kışın 7-8 kat giyinmesinden mi bahsedeyim müşteriye gidince yemek soğudu diye yüzüne fırlatmasından mı neden bahsedeyim bilmiyorum kuryelik tamamen köleliktir başka da bir şey değildir kuryelik nasıl yapılır biliyor musun normal sabit bir işin olacak sabah çalışacaksın akşamda böyle bir 5-6 saat kuryelik yapacaksın eğer para biriktirmek istiyorsan böyle ama sadece kuryelik yaparak para biriktirmeye çalışırsan cebinde 5 kuruş kalmaz sana tavsiyem bu hayalden vazgeç takribi 1-2 yıl boyunca kuryelik yaptım hayatımın en yorucu geçen yıllarıydı kendine başka bir hedef belirle.

10 yaşımdan beri, 5. sınıfa gittiğimden beri kurye olmak istiyorum. Normal mi? 16 yaşımda ehliyet alıp 19 yaşımda çalışmak istiyorum.

Normal mi değil mi orası sana kalmış senin hayalin sonuçta tabii ama ülkede kuryelere saygı çok azaldı, Denizli de kuryeler kampüse toplanıp protesto ediyorlar, işçi azalıyor iş verende kıymet bilmiyor. Üstüne üstlük trafik kaza vs durumları... Olamayacak şeyler değil insan oğluyuz ama çok risk barındırıyor kolay iş de değil. Tercih meselesi tabii ama pek yapılacak bir meslek de değil be.

Kuryelik hayal değil son çare gibi bir şey. Hiç hayali kurye olmak olan biri görmedim bu mesleği yapanlar genelde borçları olduğundan başlıyorlar, yani severek yapan var tabi ama hayalindeki meslek kuryelik olan %5-10'dan azdır belki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı