13 yaşında sanayide çırak olunabilir mi?

@YusuffMorgan Baban orda alırlar almasına da iş kolay değil onu bil diyorum. Babanın yanında yine çok çalışmazsın da gerçi biz babamızın yanındayız yeri geliyor 15 kat merdivenden dolap taşıyoruz.😁(Mobilya). Tatil yap işi öğrenme niyetin yoksa yapma.

Reis ne diyorsun? Okuyarak daha başarılı olabilirsin.
Alakası yok kişi başarısını önceden bilir. Eğer dersleri kötüyse geç kaldıktan sonra çıraklığa yönelsen boş. Okuyup atanamayan işsiz milyonlarca kişi var. Şu an ki zanaat işlerin hepsi 6 haneli rakamların altında almıyor. Piyasanın içinden söylüyorum.

Sadece hepinize bir şey sormak istiyorum beni gerçekten çırak olarak kabul ederler mi?

Niye kabul etmesinler kardeşim ama ileride bu işi yapmayacaksan bence hiç girme gerek yok,
ama yok benim kafam derslere basmıyor bu işten ilerleyeceğim diyorsan buyur. Zaten baban ile abinin yanında çalışacakmışsın sorun olmaz o zaman.

Reis ne diyorsun okuyarak daha başarılı olabilirsin.

Reis adam para kazanmak için giriyor 13 yaşında başka iş yapamaz büyük ihtimalle ama sana da hak veriyorum bende 14 yaşındayım hafta sonu tarlaya gidiyorum elin tarlasını çapalamak için.

@ClassRoxy1 Para girmek için değmez ayda 2500 lira için o ameleliği yapmaya değmez.

Eskide mi kaldı yapmayın hocam hala dövüyorlar sadece eskisi kadar değil ve başka yerlerde çalışsa büyük ihtimal iş bile öğretmez.

Dediğin gibi o dayak devri hala var. O ustaları şimdi bir şey demek istemiyorum ban yemiyelim. Adam olmayan ustan çırağını mı adam edecek?

Annen ya da babana yük olduğunu düşünüyorsan öyle düşünme :) onlar seni sevgiden ve iyi hayat verebileceklerini düşündüğü için doğurdu. O yüzden o sebepten çalışmanı önermem eğer okulu bırakacaksan, sadece kendi harçlığını çıkaracaksan ve okula devam edeceksen mantıklı :) bende öyle düşünüyordum bir ara.

@ClassRoxy1 Zaten düşük bende montaja gittiğimde günde 4000 alıyorum da arkadaşın yaşı küçük hiç deneyimi yok. Diyor 3 ay çalışıp 8 bine telefon alacağım diyor. Yani o da ayda 2500 civarı yapar ki belki iş yeri maaş bile vermez. Babası yanımda dur ben alırım demiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı